Kézilabda

2023.12.11. 16:48

Győzelemmel zárt, és az élen telel a Siófok KC

Ötgólos győzelmet aratott idei utolsó mérkőzésén a Siófok KC NB II-es csapata, mely a 11. fordulóban, a Szekszárdi FGKC otthonában lépett pályára.

Fotó: Németh András

Pintér Károly együttesének egy vereség és egy döntetlen mellett ez volt a kilencedik győzelme a pontvadászatban, ami azt eredményezi, hogy a Balaton-partiak az élről várhatják a februári folytatást. 

Egy félidőn át tudta tartani a lépést a Szekszárd, mely 7–7 után hullámvölgybe került. Az első játékrész második felét 2–9-re nyerte a Siófok, mely ezzel el is döntötte a bajnoki pontos sorsát. A szünet után tovább növelte előnyét a vendég együttes, mely a tízgólos előny küszöbét ezúttal nem lépte át. Hazai oldalon Farkas Anita tíz góllal zárt, ez azonban csak arra volt elegendő, hogy a Szekszárd megnyerje a második félidőt és a hajrában öt gólra zárkózott. 


Szekszárdi FGKC–Siófok KC 25–30 (9–16)
Szekszárd, Városi Sport és Szabadidőközpont V.: Drinóczi, Kiss.
Kiállítás: 4 ill. 10 perc.
Hétméteres: 2/2 ill. 5/2.

Siófok KC: Sándor-Györkös., Torma (kapusok) – Lozsi 1, Bojtok 2, Deme 6, Gurbács, Kocsis 6, Koósz K. 2, Koósz F. 1, Póczik 2, Bozsok 4, Jócsik, Karé 6, Szekeres, Posta. Vezetőedző: Pintér Károly.


Mestermérleg

Pintér Károly: – A mai összeállításunkat nagyban meghatározta az, hogy jövő szerdán nagyon fontos mérkőzést játszik serdülő- és ifjúsági csapatunk az Alba Fehérvár ellen. Az úgynevezett "idősebb" játékosok kaptak több lehetőséget. Magabiztos játékot mutattunk, Deme Liliána teljesítménye kiemelkedő volt. Gratulálok a lányoknak az őszi szezonban elért eredményekhez."


A 11. forduló további eredményei

Nagyatádi RKC SE–DKKA U21 20–25
PTE PEAC U21–NEKA U21 21–26
Tungsram SE–Mohácsi TE 1888 24–33

A bajnokság február 18-án folytatódik, a 12. fordulóban a Siófok KC idegenben, a Mohácsi TE 1888-al vív majd a rájátszás szempontjából is fontos rangadót. 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában