Ötvennegyedikre megjött a gól Györgytől

2023.12.03. 17:28

Két meccs, tíz kapott gól, október óta nyeretlen a Siófok

A mislenyi hetes után hazai pályán kapott hármat és kapott ki a BFC Siófok attól a sereghajtó Credobus Mosonmagyaróvártól, mely eddig képtelen volt idegenben nyerni. A balatoniak ez már a nyolcadik vereségük volt a szeptember vége óta lejátszott utolsó tíz bajnokin.

Keszthelyi Zoltán

Fotó: NemA

A tizenhét forduló után egy győzelemmel álló sereghajtó is megoldhatatlan feladatnak bizonyult a balatoniak számára, mely eddigi nyolc idegenbeli bajnokiján mindössze két pontot tudott összehozni hat rúgott góllal. Mislenyi kiütés után nem sikerült tehát felállni a padlóról, az óváriak ellen is rengeteg - a másodosztály szintjén nem elfogadható – hibák sorát produkálták, és a koncentrációs mellett a szervezettség is nagyon hiányzott! Az utóbbiakra kiváló példa az első óvári találat, mely a nyitó játékész hosszabbításában esett, egy szabadrúgás után, ráadásul Varjas fejéről került a labda Czingráberhez, a balatoni klubban korábban ötvenkilenc bajnokit játszó belső védő pedig remekül kihasználta az adódó lehetőséget! Ez volt a vendégek első kaput eltaláló kísérlete… Ezzel, illetve azzal, hogy hátrány ellenére sem cserélt a szünetben Dragan Vukmir edző jelentősen csökkentek a hazai pontszerzés esélyei, melyek a hatvanharmadik percben végleg elszálltak Illés Dávidnak köszönhetően. Schildkaut segítségével Szabó Bence adta meg a kegyelemdöfést, mely után Dragan Vukmir újra elérkezettnek látta az időt, hogy háromgólos hátrányban hármat is változtasson. A szépítést csereként érkező Dénes, illetve György hozták össze, az utóbbi ötvennegyedik bajnokiján első alkalommal volt eredményes.

A vendégek vezető találatáig volt esély, Szedlár révén a házigazdáké volt a meccs ziccere (27.p), aki remekül cselezte be magát a tizenhatosig, ám ajtó-ablak helyzetben nem talált kaput, ahogy Kitl sem szabadrúgásból, tizennyolc méterről (41.p). A „szerencse” sem állt mellettük, hisz László elleni faultért (20.p) és talán Tóth lerántásáért (21.p) is kijárt volna nekik egy büntető. - Nehéz bármit mondani… - nyilatkozta a lefújás után Dragan Vukmir, akinek ebben tökéletesen igaza van, az eredmények önmagukért beszélnek.

 

BFC Siófok – Credobus Mosonmagyaróvár 1–3 (0–1)

Siófok, Városi Stadion, 100 néző. Vezette: Gaál Á.

Siófok: Winter – Polényi, Varjas, Varga B. – Major G., Kovács B. (Nemes, 75.p), Kitl, László D. (Vékony, 83.), Schildkraut (György, 83.p) – Tóth T. (Dénes, 61.p), Szedlár (Menyhárt, 75.p). Vezetőedző: Dragan Vukmir.

Mosonmagyaróvár: Slakta – Simita, Tullner, Czingráber, Horváth K. – Végső, Szabó B. – Csóka Dominik (Papp L., 78.p), Illés D., Szalka (Korbély, 78.p) – Puhtyejev (Takács T., 61.p). Megbízott vezetőedző: Király József.

Gólszerző: György (86.p), ill. Czingráber (45+1.p), Illés D. (63.p), Szabó B. (74.p)

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában