Év sportolója

2023.12.19. 15:09

Kiss Virág az egyik legnagyobb esélyes az Év Női Sportolója címre

A Magyar Sportújságírók Szövetségének tagjai 66. alkalommal szavazhatnak az év legjobbjaira, Szöllősi György elnök pedig a héten ismertette a 2023-as jelöltek névsorát.

Sonline.hu

Ljubljana , Szlovénia 20230625 Kosárlabda FIBA Nõi Európa-bajnokság bronzmérkõzés Magyarország - Franciaország Fotó: Koncz Márton - Nemzeti Sport A képen: Kiss Virág

Fotó: Koncz Márton

Az MSÚSZ elnöksége öt kategóriában tízes jelöltlistát állított össze, az újságírók szavazatai alapján alakulnak ki a szűkített hármasok, amelyeket 2023. december 28-án, csütörtökön jelentenek be.

Az Év sportpillanata esetében hagyományosan a szurkolók döntenek a végső hármasról, az m4sport.hu-n adhatják le voksukat, a szavazás alapján kialakult hármasból az MSÚSZ által felkért szakemberek döntenek a nyertesről. A szavazás 2023. december 28-án, csütörtökön 11 órakor zárul.

A fogyatékos sportolóknál három kategóriában hirdetnek győztest. A jelöltek listáját a Magyar Paralimpiai Bizottság állította össze, a végső sorrendről az MPB által felkért szakemberek, szakírók döntenek.

Az "Év Női Sportolója" tízes listában a kaposvári nevelésű Kiss Virág is szerepel, aki a női kosárlabda Európa-bajnokságon negyedik helyezést elérő magyar csapat legjobbja volt. A kosárlabdázón kívül még a kajakozó Csipes Tamara, a szumós, birkózó Elekes Enikő, a vitorlázó Érdi Mária, a szabadtüdős merülő Korok Fatima, a tornász Kovács Zsófia, a hétpróbázó Krizsán Xénia, a taekwondo-s Márton Luána, a ritmikus gimnasztikázó Pigniczki Fanni, valamint a kerékpározó Vas Kata Blanka neve szerepel a listán.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában