Úszás

2023.12.14. 14:42

Közel száz versenyző ugrott medencébe Tabon - képgalériával

Második alkalommal került megrendezésre Tabon a Mikulás Kupa úszóverseny, melyet a helyi úszásoktatást tartó szakemberek szerveztek meg.

Fotó: Barabas David

– Miután tavaly  kérdéses volt a körzeti diákolimpia megrendezése, amolyan "B" opcióként hívtuk életre a Mikulás Kupát, mely 2022-ben nagy sikerrel debütált, így egy pillanatig sem lehetett kérdés a folytatás – fogalmazott Barabás Dávid, a tabi Dávid Úszósuli vezetője. – A szervezési feladatokat már októberben elkezdtük, hiszen egy ilyen esemény sikere nagyban múlik az alapos tervezésen. Mivel sok-sok gyerek érkezik ilyenkor, így a Koppány-Völgye Tanuszoda adottságait is figyelembe kell venni, illetve az egyes futamok, korcsoportok beosztása is kardinális kérdés, amely a gyors, és zökkenőmentes versenylebonyolítás alapja.

A II. Mikulás Kupára ahogyan tavaly, úgy idén is szép számmal érkeztek a versenyzők. Közel száz gyerek ugrott medencébe, két etapra, hat korcsoportra és ötvenhat futamra bontva. A verseny lebonyolításában a hét felkészítő edző mellett a szülők és az uszoda dolgozói is segédkeztek. 

– Szerencsére elmondhatjuk, hogy megannyi mosolygós arc és vidám pillanat kísérte a rendezvényt. Közvetlenül a versenyszámok után nem volt ritka az sem, hogy a gyermekek megölelték egymást, gratuláltak a másiknak, attól függetlenül, hogy egyébként rivalizálnak egymással – nyilatkozta Barabás Dávid. – Nagyon boldogok vagyunk, hogy idén is egy szuper, sportos eseményt sikerült lebonyolítani. Ez nem valósulhatott volna meg a segítőink, illetve a támogatóink hozzájárulása nélkül. A „finisher” csomag nagy részét a tabi Egészségfejlesztési Iroda támogatta, de mellettük több magánember, és helyi vállalkozó is ajánlott fel kisebb, nagyobb összegeket, illetve egyéb finomságokat a gyerekek részére. Hálásan köszönjük minden támogatónak, segítőnek, hogy mellénk álltak, és partnerek voltak abban, hogy egy csodás, sportos napot varázsoljunk a Koppány-Völgye Tanuszodába. Bízunk benne, hogy jövőre tovább írhatjuk ezt a történetet.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában