Megyei labdarúgás

2023.12.04. 16:32

Magyar Kupa: vesztett helyzetből gurított hetet a Balatonlelle

Hétvégén rendezték meg a Magyar Kupa Somogy vármegyei 2. selejtezőkörének az egyik későbbi időpontra tett mérkőzése, a Balatonlelle és a Kaposfüred összecsapását.

Fotó: Németh Levente

A játéktér alkalmatlansága miatt pályaválasztói jogot cserélt a két klub, így került Lellére a kupamérkőzés, melyet Orsós Viktor révén egy gyors góllal indított a vendégek, akik a 21. percig tudták megóvni hálójukat az egyenlítő találattól. Németh János a szünetig duplázott, két gólja között pedig Barczi Ervin is betalált. A fordulás után ismét Barczi volt eredményes, amivel gyakorlatilag ötvenpercnyi játék után el is dőlt a továbbjutás sorsa. A magabiztos előny tudatában sem engedett ki az őszi első Balatonlelle, mely a nyolcvanadik perc után további három gólt szerzett.  

Balatonlelle SE–Kaposfüred SC 7–1 (3–1)
Balatonlelle; V.: Erdelecz J. 
Balatonlelle: Posza (Nagy G. 46.), Soóky, Kelemen (Dömötör 68.), Kovács P., Fazekas Á., Körmendy, Barczi (Kéri 75.), Kovács K., Országh, Németh J. (Muth 75.), Hegedűs. Vezetőedző: Kenéz Szabolcs.
Kaposfüred: Kaszás, Csiszár (Szulimán 46.), Hornyák, Papp M., Károli, Sipos, Hermann (Nagy P. 57.), Szántó, Orsós V. (Somlai 46.), Magyar, Balog A. Vezetőedző: Pál Gábor.
Gólszerzők: Németh J. (21., 38.), Barczi (36., 50.), Körmendy (80.), Kovács P. (82.), Dömötör (88.), ill. Orsós V. (5.). 

Mestermérleg

Pál Gábor: – Az eredmény hűen tükrözi a két csapat közötti pillanatnyi különbséget. Úgy gondolom, hogy alapjába véve ennyivel nem jobb a Lelle, de a megbetegedések, illetve az ősz folyamán beszedett sérülések, némileg rányomták a bélyeget a teljesítményünkre. Ennek ellenére vezettünk és harminc percig tudtuk tartani a tempót, de a jobb erőkből álló Lelle szép fokozatosan felőrölt bennünket. 

Kenéz Szabolcs, a győztes csapat vezetőedzője nem kívánt nyilatkozni. 


A folytatásban: 
12.09. (szombat) 13.00 óra | Balatoni Vasas SE–Somogysárd SE

Korábbi eredmények: 
Kaposmérő–Csurgó 1–3
Mezőcsokonya–Balatonkeresztúr 4–5
Juta–Tab 3–0 (játék nélkül)

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában