Teke

2023.12.10. 16:42

Nem sikerült a bravúr a német sztárcsapat ellen a tekéseknek

Kettős győzelemmel jutott tovább a német sztárgárda, az SKK Chambtalkegler Raindorf az Investment Közutasok Kaposvári TK ellen a férfiteke Bajnokok Ligája nyolcaddöntőjében.

Már az is bravúr kategóriába volt sorolható, hogy az Investment Közutasok Kaposvári TK bejutott a sportág elitbajnokságába, a BL-be. Nem volt egyszerű az odavezető út, hiszen az NBC-kupán kellett kiharcolni a részvételt. A kaposváriak azonban nagyon odatették magukat a horvátországi Slavonski Brodban rendezett sorozaton, s a harmadik helyen zártak, így szereztek jogot arra, hogy a világ legjobbai között mutassák meg magukat. A Bajnokok Ligája sorsolásnál az SKK Chambtalkegler Raindorf csapatát kapták. A német pontvadászatban, mely a világ legerősebbje, kétszer is a második helyen zártak a raindorfiak, azaz egy sztárgárda ellen kellett bizonyítaniuk a somogyiaknak.

Az odavágón nagyot mentek a magyarok, ám ezzel együtt is 6–2-es vereséget szenvedtek, igaz, kis szerencsével egy sokkal jobb eredmény is benne lehetett volna a pakliban. A visszavágón aztán igazolta a papírformát a vendégegyüttes, mely végül magabiztos győzelmet aratott.

– Az első sorban próbáltunk mi kezdeményezni, hogy mindjárt pontokat tudjunk hozni, ezért is választottuk ezt a felállást, mely eltért a bajnokiktól, ám sajnos ez nem jött be – fogalmazott a mérkőzés után Horváth László edző. – A vendégek tudták tartani velünk a lépést, s azokban a pillanatokban, amikor esélyük volt szettpontot szerezni, megtették. Így az első sor után 2–0-ra vezettek, innentől pedig sajnos már nem volt sok esélyünk a továbbjutásra, persze mindent megpróbáltuk. Kicsit szebb eredményt szerettünk volna elérni, ám ez sajnos nem jött össze. Ekkora különbség nincs a két csapat között, mi azonban nagyon gyenge napot fogtunk ki.

Vége a nemzetközi kupakalandnak, a honi bajnokságban aztán egy nagyon kemény tavasz vár az investmentesekre.

– Az lesz a döntő momentum, hogy azokból a párharcokból, mely a dobogóért zajlik, miként jövünk majd ki, a kötelezőket pedig hozni kell – tette hozzá Horváth László. – Annyi előnyünk lesz, hogy többször játszunk hazai pályán, összesen hatszor, a három idegenbeliből kettő nagyon nehéz lesz: a szegedi, illetve a répcelaki fellépésünk. S a Zalaegerszeg elleni kaposvári ütközeten is nagyon oda kell figyelnünk. Ha azt nyújtjuk, mint az ősszel, akkor meglesz a dobogó.

Investment Közutasok Kaposvár TK–SKK Chambtalkegler Raindorf 0–8 (3538–3730)

Eredmények: Farkas Sándor 631–Mathias Weber 642 (1:3); Nagy Gergő 594–Daniel Schmid 624 (1:3); Botházy Péter 577–Milan Svoboda 627 (1:3); Kovács Gábor 620–Michael Kotal 596 (1:3); Németh Máté 578–Alexander Raab (Jürgen Pointinger) 626 (1:3); Pintér György 538–Manuel Lallinger 615 (0:4).

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában