Labdarúgás

2023.12.11. 12:01

Nyolcaddöntőbe jutott a Bene Ferenc Labdarúgó Akadémia

Nehéz ellenfél várt a Bene Ferenc Labdarúgó Akadémia csapatára az Országos U19 Kupában a legjobb 16 közé jutásért. Horváth Miklós tanítványai az U19 kiemelt bajnokságban tíz győzelemmel és egy döntetlennel veretlenül vezető Puskás Akadémiát fogadták a Cseri úti műfüves pályán.

Sonline.hu

Az Országos U19 Kupa nyolcaddöntőjébe jutó csapat

Fotó: Facebook

A végig jól küzdő és nagy alázattal játszó hazaiak már rendes játékidőben eldönthették volna a továbbjutást, de tizenegyest hibáztak. A 2x15 perces hosszabbításban a felcsútiak szereztek vezetést, de a 120. percben Barkóczy Kristóf kapus távoli szabadrúgása a hatalmas szélben utat talált a vendégek kapujába.

Az 1–1-es végeredmény után következtek a tizenegyes rúgások, amelyben két kör után a Puskás Akadémia volt előnyben. A negyedik körben aztán ők is hibáztak, majd az utolsóban Barkóczy kapus bravúros védéssel hárított, s juttatta csapatát a nyolcaddöntőbe.

Barkóczy Kristóf éppen a Puskás Akadémiától tért haza az előző szezonban, ahol öt évet töltött, de a végén már kevés játéklehetőséget kapott. Azon a napon ő volt a meccs hőse.

Országos U19 Kupa

Kaposvári Rákóczi BFLA–Puskás Akadémia FC 1–1 (0–0, 0–0, 1–1) – 11-esekkel 4–3
Gólszerzők: Barkóczy Kristóf (120.), illetve Balogh Dávid (107.).

A kaposváriak büntetőit Kis-Fónai Máté, Nagy Ádám Roland, Szabó Milán és Czimmerman Gergő értékesítették.

A kupában érdekelt másik együttesnek nem sikerült a továbbjutás. Korcsmár István fiai az Újpest FC-től kaptak ki hazai pályán.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában