Vízilabda

2023.12.02. 07:15

Rátennének a vízilabdázók egy lapáttal a bravúrra

A Vasas otthonában zárja az alapszakaszt a Kaposvári VK, amely szombaton 11 órakor ugrik medencébe az E.ON férfi vízilabda OB I. 13. játéknapján.

Klein Péter Nándor

Fotó: ANDRASSY Zoltan

Az A-Híd Vasas Plaket otthonában, a Komjádi Béla Sportuszodában zárja az évet a Kaposvári VK, amely az előző körben elért bravúr után most sem adná lejjebb. Surányi László tanítványai ugyanis a tizenkettedik játéknapon mind a három pontot bezsebelték a Szolnok otthonában, s ezzel bebiztosították a helyüket a felsőházba, ahol az ország legjobbjai várnak majd ifjabb Berta Józsefékre. A bajnokság következő szakaszára pedig egy remek ráhangolódási lehetőség a Vasas elleni bajnoki.

– Nagyon örülünk, hogy sikerült bebiztosítanunk a helyünket a legjobb nyolc között, hiszen ezzel elértük a szezon elején kitűzött célunkat – mondta Palatinus Erik, a Kaposvári VK játékosa. – A Szolnok egy pillanatig sem vett félvárról minket, de nem fogtak ki jó napot, mi pedig száz százalékot nyújtottunk. A Vasas ellen sem lesz könnyebb dolgunk, de ugyanúgy beleállunk a meccsbe és teljes erőnkből nekik esünk majd.

A Vasas 27 ponttal a harmadik, míg a Kaposvár 19 egységgel a hetedik helyről várja az alapszakasz zárását. A helyezések szempontjából mindegy, hogy melyik csapat hol végez, azonban az alapszakaszban megszerzett pontokat a klubok viszik magukkal a középszakaszba, így a somogyiak szempontjából fontos lenne, ha egy újabb bravúrral a Vasas otthonából is ponttal, pontokkal távoznának.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában