Teke

2023.12.19. 07:37

Sziklási Tibor egyéni és összetett magyar bajnok

Sziklási Tibor, az Investment Közutasok Kaposvári TK játékosa egyéni és összetett országos bajnoki címet nyert a Szentgotthárdon rendezett ifjúsági ob-n, a fiatal tehetség egyéniben egészen elképesztő 652 fás teljesítménnyel állhatott fel a dobogó legmagasabb fokára. A másik somogyi tekéző Juhász Bence is alaposan kitett magáért, hiszen mindössze egy fával gurított kevesebbet, egészen pontosan 632-öt, mint a harmadik helyezett és a negyedik lett.

Szombaton és vasárnap rendezték meg a serdülő és ifjúsági egyéni országos bajnokság döntőjét. A két fináléban összesen négy Investment Közutasok Kaposvári TK-játékos vett részt.

Az ifjúságiak Szentgotthárdon csapnak össze egymással, s együttesünkből Juhász Bence és Sziklási Tibor lépett dobóállásba. A megméretésen fényes kaposvári siker született, hiszen Sziklási Tibor egyéniben és összetettben is a dobogó legmagasabb fokára állhatott fel, Juhász Bence pedig kiváló teljesítménnyel a negyedik helyen végzett.

ؘ– A korcsoportváltás miatt hatalmas szintlépés volt számomra az idei országos bajnokság, hiszen ezúttal már idősebb és jobb játékosokkal kellett felvennem a versenyt – nyilatkozta Sziklási Tibor. – Nagy motivációt jelentett, hogy a táblán már volt egy hatalmas eredmény, melyet az egyik barátom dobott. Mindenképpen meg akartam dönteni, de ehhez kellett az a buzdítás, ami a nézőtérről jött, illetve nagy hálával tartozom Botházy Péternek, aki végig ott volt velem, és jótanácsokkal látott el. Különösen a második hatvan ment jól, hiszen volt olyan periódusa a játéknak, amikor egymás után négyszer kilencest gurítottam. Fontos volt az is, hogy végig koncentrált tudtam maradni, egy-egy rossz dobás után sem veszítettem el a fókuszt.

A másnapi sprintversenyben aztán nem jutott elődöntőbe Sziklási Tibor, igaz a szerencse is elpártolt mellőle.

– Tudtam, hogy óriási lesz a küzdelem, hiszen a sokszoros magyar bajnok Cserpnyák Martin volt az ellenfelem – elevenített fel. – Végig nagy csatát vívtunk egymással, ám a végén felé billent a mérleg nyelve. Ekkor még nem volt biztos az összetett aranyérem, csak az utolsó dobásoknál dőlt el, hogy végül azt is sikerült megnyernem.

Az Investment Közutasok Kaposvári TK ificsapata hibátlanul vezeti a bajnokságot, a felnőttek veretlenül állnak az élen. A társulat az NBC-kupán kiharcolta a Bajnokok Ligája indulást, s az elitmezőnyben is megállták a helyüket a kaposváriak.

– Bízom benne, hogy a tavasz, illetve 2024. is ugyanilyen sikereket hoz majd – tette hozzá Sziklási Tibor. – Biztos vagyok benne, a téli pihenő után mindenki újult erővel vág neki az idény második felének, s ki tudjuk hozni a maximumot az ifjúsági és a felnőttbajnokságból is.

A serdülők seregszemléjének Szeged adott otthont és Ripli Benedek, valamint Ripli Barnabás képviselte az investmenteseket. Benedek 543 fával a tizedik, míg Ripli Barnabás 449 fával a 31. helyen végzett az egyéni versengésben. A másnapi sprint során Benedek balszerencsés vereséget szenvedett az első körben, Barnabás pedig óriási meglepetésre hirtelen halál után legyőzte az egyéni második helyezettet, a második fordulóban azonban kikapott a végső győztestől.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában