Kosárlabda

2024.01.07. 15:51

A listavezető törte meg a kaposvári fiatalok győzelmi sorozatát

Fotó: Salfay Andras

Szomszédvári rangadóra utaztak Baranyába a kaposvári fiatalok szombaton a az NB I. A-Csoport Fiú U20-as bajnokság tizenötödik fordulójában.

Nehéz és fontos csata várt a Kaposvárra Baranyában, ugyanis a pécsiek vezetik az U20-as bajnokságot, mindössze egy alkalommal szenvedtek vereséget.

Mindkét fél eltökélten játszott az első tíz percben, a fegyelmezettebb védekezésnek köszönhetően a kaposváriak örülhettek előnynek. Szőke Balázs alakulata indításból szerzett néhány könnyű kosarat. 8–16-os állásnál kezdődhetett a második negyed.

Szőke Bálint támadóoldalon remekül kezdte a játékrészt, zsákolással és középtávolival segítette 11 pontos vezetéshez csapatát. Néhány vendég labdaeladásnak köszönhetően picit zárkóztak a pécsiek azonban nem tudtak tíz ponton belül kerülni, mivel egy baranyai indítás után a gyűrűnél Szőke kiosztott egy hatalmas sapkát. A blokk megtörte a hazai lendületet. A kimaradt somogyi dobások után sikerült több alkalommal is leszedni a támadólepattanót. A félidőre 11 lepattanót jegyeztek Antalicsék az ellenfél palánkja alatt. Antalics Dániel egyébként már két negyed után közel járt a dupla-duplához, 8 pontot szerzett és 10 lepattanót jegyzett.

A nagyszünet után a baranyaiak tűntek elszántabbnak, gyorsan lőtávon belül kerültek. Szőke Balázs 33–38-nál kért időt egy pécsi triplát követően. A rövid megbeszélés után Antalics Dániel kosaraival ismét elhúztak a kaposváriak. Csirke Ferenc, a pécsiek edzője kért időt 33–44-nél. A negyed utolsó perceiben ismét zárkózott a Pécs, ám Yake Matthew hármasával ismét 11 pontosra nőtt a különbség. Az utolsó másodpercekben Szőke Bálint ismét fontos és látványos blokkot osztott ki a gyűrűnél, így maradt a fór a záró játékrészre.

Ismét zárkóztak a hazaiak a rövid pihenő után, hét perccel a vége előtt 47–53-nál kért időt Szőke Balázs. Az utolsó öt perchez közeledve több kidolgozott helyzet is kimaradt a vendégek részéről, úgy tűnt nehéz végjáték elé néz a Kaposvár. Két perccel a vége előtt egy pécsi ziccer után egyenlő állást mutatott a kijelző 53–53-nál.

Kiélezett végjáték következett, miután Halmai Dániel egy büntetőt értékesített, míg a másik oldalon a Pécs közelről eredményes volt, így egypontos előnyre tettek szert. Sajnos ezt követően egy hazai tripla is beesett, így 58–54-nél időt kért a Kaposvár 50 másodperccel a vége előtt. Szőke Bálint betörésével közelítettünk a pécsiekhez. Sikerült ugyan a hazai támadást kivédekeznünk, de nem figyeltünk a lepattanóra, így faultolni kellett. Két hazai büntető következett, melyek jók voltak. Nem úszott még el a remény, ugyanis néhány másodperc alatt Halmai ziccerig rohant 60–58-ra módosítva az állást 8 másodperccel a vége előtt. A Pécs meg tudta őrizni előnyét, habár Szőke Bálint még betalált, nem volt már idő hazai fordításra.

Drámai meccsen tehát megszakadt a nyolc meccs óta tartó győzelmi széria.

A fiatalok január 13-án 15 órakor a Szombathely ellen folytatják a Kaposvár Arénában

NKA Universitas Pécs U20–Kometa Kaposvári KK U20 63–61 (8–16, 15–18, 17–17, 23–10)
Pécs, NKA Aréna V.: Fleischmann K., Marossy G.

Kometa Kaposvári KK U20: Halmai D. 13, Fehérvári Cs., Paár M. 2, Szőke Bálint 21/6, Antalics D. 14. Csere: Yake M. 7/6, Óliás G. 1, Bogdán D. 3, Pucz Z., Kárpáti L.
Vezetőedző: Szőke Balázs Edző: Filipovics Gordan

Az NKA Universitas Pécs U20 legjobb dobói: Korszunszkij B. 14, Kazy B., 13/3.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában