Darts

2024.01.09. 13:48

Az egykori kaposvári dartsos is harcba száll a Pro Tour-kártyáért

Tizennégy magyar dartsos nevezett be a PDC dartsszervezet 2024-es és 2025-ös idényére szóló Pro Tour-kártyáért meghirdetett kvalifikációs versenyre, amely hétfőn kezdődött a németországi Kalkarban.

Sonline.hu

Budapest 20230922 Darts Hungarian Darts Open Major Nándor Fotó: Koncz Márton - Nemzeti Sport

Fotó: Koncz Márton

A PDC (Professzionális Dartsszervezet) kisebb versenyeit közvetítő Dartconnecten feltüntetett nevezési listán szerepel Balló Sándor, Baranyi Zsombor, Borbély András, Börzsei János, Jagicza Gábor, Kovács Patrik, az egykori kaposvári dartsos, Major Nándor, Prés Nándor, Sárai Levente, Strbik Péter, Székely Pál, Vályi Attila, Végső János és Vida Mihály neve is.

Az európai versenyzők nagy része a német–holland határ közelében fekvő Kalkarban, a britek és írek az angliai Milton Keynesben indulnak a Pro Tour-kártyákért, a más kontinensekről érkezők választhattak a két helyszín között. Összesen több mint 40 ország több mint 800 dartsosa adta le a nevezését a két tornára. Kalkarban 496-an indulnak, Milton Keynesben 346-an.

A Q-School két szakaszból áll, az elsőn hétfőn, kedden és szerdán a versenyzők célja, hogy bejussanak a csütörtöktől vasárnapig zajló második szakaszba. Abban mindkét helyszínen a legjobb 128 vehet részt, és a Pro Tour-kártyájukat frissen elvesztők, illetve a tavalyi Development Tour (ezt a fiatalok számára írják ki) és a Challenge Tour (ezen a tavalyi Q-Schoolon induló, de kártya nélkül maradók indultak) legjobbjai már automatikus résztvevői a második szakasznak.

A második szakaszban minden nap rendeznek egy-egy tornát Kalkarban és Milton Keynesben is, amelyek győztesei megkapják a két évre szóló kártyát. A többieket a győzelmeik száma alapján rangsorolják, és a legjobbakkal feltöltik a PDC Pro Tour mezőnyét 128 főig. Ez azt jelenti, hogy a 30 szabad kvótából nyolcat a napi győztesek nyernek el, a maradék huszonkettőt pedig a két helyszín rangsorának legjobbjai kapják – olyan arányban, ahány nevező van a két tornára.

Aki nem szerez Pro Tour-kártyát, a Q-Schoolon való indulással jogot szerez arra, hogy részt vegyen a PDC 2024-es Challenge Tourján, amely remek tapasztalatszerzési lehetőség, és annak a legjobbjai visszalépések esetén Players Championship-versenyeken indulhatnak, illetve a két legjobb vb-indulási jogot és 2025-ös, valamint 2026-os Pro Tour-kártyát szerez.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában