Kézilabda

2024.01.26. 13:52

Hatgólos hátrányból állt fel és fordított a Csurgó

Az osztrák élvonalban szereplő HSG Graz otthonában zárta a téli felkészülési mérkőzések sorát a Csurgói KK, mely a folytatásban már a Telekom Veszprém elleni bajnoki összecsapásra készül. A csütörtöki összecsapáson mélyről jött vissza Baranyai Norbert együttese, a gólvonalon Holló Balázs, a támadósorban pedig Matevz Zagar remekelt.

Fotó: CSKK/Szabados Árpád

HSG Graz–Csurgói KK 26–27 (16–10)

Csurgó: Holló Balázs (kapus), Füstös Ádám (kapus), Matevz Zagar 7, Bazsó Gergely, Herceg Mirko 3, Borsos Tamás, Papp Tamás 4, Szeitl Erik, Gábor Marcell 1, Tóth Péter, Gebhardt Ádám 2, Benkő Milán (kapus), Füstös Bálint, Aleska Tufegdzic 3, Mitar Markez 5, Horváth Péter 2. Vezetőedző: Baranyai Balázs. 


Mestermérleg

– Célegyenesben vagyunk, ez volt az utolsó felkészülési mérkőzésünk a bajnoki rajt előtt. Egy viszonylag hosszabb utazást követően roppant fásult volt a társaság. Nem tudtuk felvenni a mérkőzés ritmusát, olyan hibákat követtünk el, ami eddig nem volt ránk jellemzó – fogalmazott Baranyai Norbert, a Csurgói KK vezetőedzője. – A grazi csapat átfutott rajtunk az első húsz percben, hatgólos hátránnyal is fordultunk, de nagyobb különbség is volt. A szüntben rendezni tudtuk a sorokat, rendet raktunk a fejekben, a küzdeni akarással pedig egyébként sem volt probléma. Végül fordítottunk és egy góllal megnyertünk egy tanulságos összecsapást. 

– A mögöttünk hagyott hónapban sok volt a hiányzó, de ennek ellenére próbáltuk ebből az időszakból kihozni a legjobbat – összegezte a felkészülést a szakember – Jelen pillanatban még nem tartunk ott, ahol szeretnénk, kell még két hét, hogy utolérjük az őszi formánkat. Azért dolgozunk, hogy újra elérjük azt a szintet, ahol befejeztük az őszi szezont. Fontos, hogy ne csak részfeladatokat tudjunk teljesíteni, hanem a mérkőzések egészét tekintve végig magabiztosak legyünk. A Veszprém elleni összecsapás egy jó erőfelmérő lesz Euróa egyik legjobb csapatával szemben, de számunkra ezt követően, az Eger elleni összecsapás lesz az igazán fontos. 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában