Darts

2024.01.15. 14:29

Kártya nélkül maradt Major Nándor

Egy meccset nyert meg a kaposvári Major Nándor a PDC németországi Pro Tour-kártya-selejtező második szakaszában, így nem tudta kvalifikálta magát a sorozat legjobb 128 versenyzője közé.

Trancsik Zsanett Kármen

Fotó: Koncz Márton

Véget értek a PDC-dartsszervezet Pro Tour-kártyákért zajló kétfelvonásos tornái, a Q-School - írja Nemzeti Sport. Az első szakaszt követően a két helyszínen 128-128 játékos maradt versenyben azért, hogy idén és jövőre jogosult legyen az idény összes (azaz 30) Players Championship-versenyén való indulásra, valamint a European Tour-versenyek és a világbajnokság profik számára kiírt selejtezőin történő részvételre.

A németországi viadal első szakaszában induló 14 magyarból három jutott a csütörtöktől vasárnapig tartó második etapba, de közülük csak Székely Pál és Major Nándor vállalta a folytatást, Végső János hazautazott a magyar küldöttség többségével.

Csütörtöktől minden nap egy 128-as táblás tornát rendeztek, a napi győztesek Pro Tour-kártyát szereztek, a maradék kvótákat a négy nap eredményei alapján kialakuló sorrend legjobbjai kapták. Eredetileg harminc kártya várt gazdára, de a PDC hozott egy új szabályt, amely szerint az egész évben egyetlen tornán sem indulóktól elvehetik a versenyzői engedélyt, és ezt életbe is léptették, így a selejtezőt tavaly sikeresen záró, de vízumproblémái miatt minden 2023-as viadaltól visszalépő Corey Cadby helye is felszabadult, így 31-re nőtt a kiosztott kártyák száma.

Angliában és Németországban a 4-4 napi nyertes mellett a nevezők arányában osztották el a kvótákat, Milton Keynesben 10, Kalkarban 13 további versenyző szerzett versenyzői engedélyt. A győzelmeket csak a második fordulótól kezdték el számolni, így Major Nándor hiába győzte le pénteken a német Marcel Hausottert a 128-as táblán, ezért még nem járt pont, és mivel a többi mérkőzését elveszítette, a második szakaszt nulla ponttal zárta.

Székely Pál szombaton a német Max Hoppon kerekedett felül az első meccsén, de a 64 között ő is kikapott. Vasárnap viszont nagy menetelésbe kezdett, legyőzte a belga Luc Bogaertet, a holland Wesles Plaisiert és Gilbert van der Meijdent is, és a legjobb 16 közé jutott. Ott a francia Thibault Tricole következett, és a világbajnokságon Franciaország első sikerét arató riváliástól már 6–4-re kikapott. Ezzel két ponttal zárta a szakaszt, a Pro Tour-kártyához pedig legalább hat kellett.

A kalkari selejtezőtornán a németek és a hollandok mellett új-zélandi, belga, dán, francia, olasz, lengyel, svéd és amerikai versenyző is szerzett Pro Tour-kártyát, míg Milton Keynesben kilenc angol mellett amerikai, skót, walesi és ír játékos örülhetett.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában