Kézilabda

2024.01.14. 15:31

Két somogyi fiúcsapat is bejutott az országos döntőbe

Sonline.hu

Nem jutott be a női kézilabda Országos Diákolimpia V-VI. korcsoportos fináléjába a balatonboglári Mathiász János Technikum és Gimnázium, miután a Kecskeméten rendezett országos elődöntőt egy-egy győzelemmel és vereséggel zárta. A Mathiász – melyben több NEKA-játékos is szerepelt – a kecskeméti Szent-Györgyi Albert Technikum egyletét magabiztosan verte, a dunaújvárosi Széchenyi István Gimnáziumtól viszont kikapott. A fonyódi Mátyás Király Gimnázium selejtezőt játszik majd az országos elődöntőbe jutásért. 

Az V-VI. korcsoportban a fiúknál a NEKA játékosokból álló Mathiász János Technikum és Gimnázium csapata novemberben a nagykanizsai helyszínen győzött kétszer, így az első helyen végzett. A fonyódi Mátyás Király Gimnázium együttese Győrben lépett pályára és miután 44–16-ra nyert a Szentgotthárd ellen, majd a döntőben 39–24-re diadalmaskodott győri ellenfelével szemben, szintén ott lesz a fináléban.

A gyöngyösi országos fináléban, melyet január 26 és 28 között rendeznek, nyolc együttes vesz majd részt.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában