Kézilabda

2024.01.09. 13:26

Tíz boglári kézilabdázó bizonyíthat a válogatottakban

Ezekben a napokban férfi válogatott világversenyt, illetve edzőtáborokat rendeznek, amelyekbe több NEKA-játékos kapott meghívást.

Sonline.hu

Kovács Tamás (a labdával) a junior válogatottba kapott meghívást

Fotó: Németh Levente

A január 10-én kezdődő németországi felnőtt Európa-bajnokságon Krakovszki Zsolt szerepel a magyar keretben, míg a junioroknál Kathi Sándor, Kovács Tamás, Nagy Ádám és Tóth Levente tagja Sótonyi László csapatának. Kovács Balázs a serdülő válogatottal, további négy boglári játékos pedig a strandkézilabdázókkal készül együtt.

A férfi junior válogatott január Gyálon készült együtt, majd Sótonyi László csapata Egyiptomba is kiutazik felkészülési mérkőzéseket játszani. A keretbe négy boglári kézilabdázó, Kathi Sándor, Kovács Tamás, Nagy Ádám és Tóth Levente kapott meghívást. A csapat szerdán reggel már edz a helyszínen, aznap a házigazdákkal barátságos meccset is vív, csütörtöktől pedig megkezdődik a hármastorna, Egyiptom és Románia összecsapásával. Pénteken a magyar fiúk a románokkal, szombaton pedig az egyiptomiakkal találkoznak majd, ezt követően alakul ki a végleges sorrend. A torna fontos állomása az Eb-felkészülésnek: az együttes Szlovéniában szerepel majd korosztályos kontinensviadalon a nyáron. Sótonyi novemberben tartotta meg első összetartását, a nagykanizsai edzőtáborban pedig kétszer a horvát korosztályos csapattal is összecsaptak a fiatalok; mindkétszer magyar siker született, előbb sima, majd szoros meccsen.

A serdülő válogatott hajdúnánási edzőtáborában Kovács Balázs készülhet, míg a serdülő strandkézilabda válogatottal Házi Imre András, Révai Olivér, Terjék Kristóf és Záray Zétény vehet részt a prágai nemzetközi tornán január 11-14-ig.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában