Fitnesz

2024.01.26. 15:26

Továbbra is a Bakó-Sas a legerősebb vidéki fellegvár

Évek óta őrzi előkelő helyét a Bakó-Sas Fitnesz SE, amely a 2023-as esztendőben tartott versenyeken elért kiváló eredmények alapján megtartotta harmadik helyét az országos ranglistán. A kaposvári egyesület ezzel továbbra is a legjobb vidéki utánpótlás-nevelő klub az országban.

Klein Péter Nándor

Fotó: Lang Róbert

Azt már megszokhattuk, hogy folyamatosan hozzák a kiváló eredményeket a kaposvári Bakó-Sas Fitnesz SE fiatal versenyzői, akik a mögöttünk hagyott esztendőben is remekeltek, így megőrizték harmadik helyüket az egyesületek közti rangsorban. 
– Nagy hangsúlyt fektetünk az utánpótlásra – árulta el a siker egyik titkát Prukner-Sas Médea, a Bakó-Sas Fitnesz SE vezetője. – Szerencsére vannak nagy létszámú csoportjaink, azonban az edzéseken a segítőimmel, Szabó Dórával, Kató Lillával és Merkei Mónikával kisebbekre tudjuk ezeket bontani, így mindenkire több figyelem összpontosul, emiatt is tudunk minőségi munkát végezni. 
A gyermek fitnesz egyesületek közti pontversenyben csak a budapesti Marcipán Fitness SE (286 pont) és a szintén fővárosi Mazotti Fitness SE (256 pont) előzte meg a 205 pontot szerző kaposváriakat, aki így továbbra is az ország egyik legjobb és legnépesebb utánpótlásnevelő-műhelye a Prukner-Sas Médea által vezetett Bakó-Sas SE, amely a Magyar Fitness és Testépítő Szövetség támogatásának is köszönhetően szeretne még tovább fejlődni. 

Folyamatosan bővül a létszám

– A fejlődés szempontjából több csoportot indítottunk, így jelenleg öt működik: az óvodások, kisiskolások, a kezdők, két start, illetve a versenyző – folytatta Prukner-Sas Médea. – Jelenleg kilencven és száz között mozog a létszámunk, míg az igazolt versenyzők száma 78 volt az előző évben. Ennek a megtartása óriási erőfeszítést és munkát igényel az edzők, a gyermekek és természetesen a szülők részéről is, hiszen ők időt, energiát nem sajnálva támogatják gyermekeiket. A létszám mellett a teljesítményünket is szeretnénk megtartani a jövőben, ehhez a kitartás és a monotónia tűrés a kulcs, hiszen az elit kategóriában heti öt-hat edzésen vesznek részt a lányok. A versenyző csapatunkat is szeretnénk tovább bővíteni, ami szintén hatalmas előrelépés lenne. Az előző évben újra nemzetközi versenyeken szerepeltünk, a világbajnokságon Tóth Anilla Netti és Sovák Réka, míg az Európa-bajnokságon rajtuk kívül Bali Luca is megmutathatta tudását. Ebben az évben szeretnénk, ha további két versenyzőnk, Gáspár Bora és Ernst Anna is kvalifikálná magát a világbajnokságra. Szerencsére mindegyik csoportunkban akadnak olyanok, akik a jövőben nemzetközi versenyen szerepelhetnek. 

 

Fotó: Bakó- Sas Fitnesz

Kettéválnak a kategóriák 

A fitneszesek számára a tavaszi szezon április huszadikán indul a Magyar Kupával, ahol eldől majd, ki indulhat a világbajnokságon. Ezt követi a májusi, Bakó-Sas Fitnesz SE által rendezett kaposvári IFBB pontszerző verseny, melyen fitness challenge kategóriában is megmutathatják magukat a sportolók. 
– A jövőben a szövetség szeretné kettéválasztani a fitness-t és a fitness challenge-t és utóbbi kategóriába is minél több gyermekkel megszerettetni a sportágat – tudtuk meg Prukner-Sas Médeától, akit a Magyar Fitness és Testépítő Szakszövetség megválasztott a fitness challenge szövetségi kapitánynak. 

 

Bakó-Sas Fitnesz SE
Fotó: Lang Róbert

A kezdetektől kitartanak 

Prukner-Sas Médea 2002-ben kezdett el fitnesszel foglalkozni Kaposváron, még a Somogyi Rendőr SE színeiben. Ezt váltotta fel a 2010-ben alakult a Bakó-Sas Fitnesz SE, amely korábban a Dózsa edzőcsarnokban tartotta edzéseit. Az edzőcsarnokot azonban az energiaválságra hivatkozva bezárták, de Kaposvár városának köszönhetőn ma már az RG és a körcsarnokban készülnek a fitneszesek, akik belakták új helyüket, a nagy tér pedig további lehetőséget nyújt számukra a fejlődésre. 
– Több mint húsz éven keresztül dolgoztam együtt a Dózsa edzőcsarnokban Pál Józseffel, akivel sokat segítettük egymás munkáját, neki is sokat köszönhet az egyesületünk – tette hozzá Prukner-Sas Médea
A Bakó-Sas Fitnesz SE ebben az évben ünnepli fennállásának tizennegyedik évfordulóját, s ami ennek a különlegességét adja az az, hogy vannak olyan sportolók, akik a kezdetektől fogva igazolt versenyzői. Kordély Szonja, Szabó Kinga és Székely Adél is öt évesen kezdte a fitness-t és többszörös magyar bajnokok. A sikerek és a kitartó munka pedig hozzátesz ahhoz, hogy a mai napig versenyeznek. 

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában