Terepakadályfutás

2024.02.05. 13:33

Az akadályfutás fellegvára lesz idén a nagyatádi 63. bázis

Vlasics Zoltán neve egyre inkább megkerülhetetlen fogalommá válik a magyarországi akadályfutó sport mindennapjaiban. Aktív és eredményes versenyszezonokat tudhat maga mögött, ennek ellenére, vagy lehet éppen ezért, de mindig új versenyeken gondolkodó tulajdonosa is a Nagyatádon működő 63. bázisnak. A 2024-es évet is rengeteg ötlettel várta.

Barkóczy László

– A legnagyobb tervünk idén a Magyar OCR Szövetséggel és egy másik egyesülettel közös program – kezdte beszámolóját Vlasics Zoltán. – Ez a magyar bajnokság lesz. Mióta ezt a sportot űzöm, szerettem volna, hogy itt Nagyatádon rendezzünk meg egy ilyen rangos eseményt. Erre előre láthatólag október 4-5-én kerülhet majd sor. Ezen a kétnapos versenyen több futam is lesz. A gyakorlott akadályfutóknak rendezzük meg a magyar bajnokság futamát. De lesz egy OCR 100 elnevezésű verseny, amit legjobban a sokak által ismert ninja versenyekhez tudnék hasonlítani. De lesz csapat- és családi viadal is. Rendezünk majd open futamokat is, ahol a kevésbé gyakorlott akadályfutók indulhatnak, és mindenki, aki szeretné kipróbálni ezt a nehéz, de nagyon szép sportot. A tervezett esemény egyik különlegessége lesz, hogy szervezünk jótékonysági futamot is, amivel a down kóros gyerekeknek szeretnénk segíteni. Természetesen a pálya is úgy lesz kialakítva, hogy ezek a gyerekek is tudjanak indulni.

Az őszi versenyen nagyon nehéz akadályokkal is találkozhatnak a versenyzők. Ez is különlegessé fogja tenni a nagyatádi versenyt.

– A legjobbakat nagyon technikás, mászós- függeszkedő akadályok sora várja. Különböző magasságú és hosszúságú akadályokkal tesszük próbára a sportolókat – folytatta Vlasics Zoltán. – Az egész verseny helyszíne is egy új helyre kerül, a 63. Bázis helyett a nagyatádi szoborparkban kerül majd megrendezésre. Ott lesz a fesztiválterület is. A rajt a szoborparkban kezdődik, de a versenyzők futnak a ligetben is, de a patakot sem tudják majd elkerülni. Ami különleges, hogy a régi vasúti hídon is átmennek majd, sőt oda is akadályokat terveztünk. Összesen úgy nyolc kilométert kell majd futnia mindenkinek. A lényeg, hogy verseny közben is lássa mindenki, milyen szép Nagyatád, és környezete.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában