Darts

2024.02.26. 15:30

Címvédőként kezdték a Vármegyék Csatáját a Vikingek

Címvédőként kezdett a Vármegyék Csatájában a Kaposvári Vikingek Darts Club csapta, amely az első fordulót követően rögtön az élre is állt.

Klein Péter Nándor

Fotó: Kaposvári Vikingek Darts Club

Ebben az évben már négy egyesület vesz részt a darts egyesületek Vármegyék Csatájában, hiszen a Kaposvári Vikingek Darts Club, a Dombóvári Darts Egyesület és a szigetvári Zrínyi Nyilai Darts Club mellé csatlakozott a pécsi Mesterhármas Darts Club – értesültünk a kaposvári Vikingektől. A csata harmadik idénye pedig már el is kezdődött. A kaposvári Vikingek a Farkas Gábor, Lassu József, Antal Zoltán, Simon Tamás, Budai János és Berta József alkotta csapattal vették fel a versenyt a többi klub dartsosával. Az első forduló remekül sikerült a kaposváriak számára, így bíznak abban, hogy megtartják az előző szezonban elhódított vándorsereget. 

Eredmények:

Kaposvári Vikingek DC–Mesterhármas DC 9–8
Kaposvári Vikingek DC–Zrínyi Nyilai DC 9–4
Kaposvári Vikingek DC–Dombóvári DE 9–5
Mesterhármas DC–Dombóvári DE 9–7
Mesterhármas DC–Zrínyi Nyilai DC 6–10
Dombóvári DE–Zrínyi Nyilai DC 9–5

A forduló végeredménye:

1. Kaposvári Vikingek 6 pont
2. Dombóvári DE 2 pont
3. Zrínyi Nyilai DC 2 pont
4. Mesterhármas DC 2 pont


A Vármegyék Csatája mellett egy többfordulós, amatőr sorozaton is rajthoz állt pár Viking. Szigetvári Károly, Epstein Stephan, Kovács Gergő, illetve Farkas Tamás Dombóvárra utazott, ahol jó eredményeket értek el, ugyanis Szigetvári Károly a harmadik helyen, Kovács Gergő pedig éppen lecsúszva a dobogóról a negyediken végzett. Epsteint Stephan a legjobb 16 között búcsúzott hatalmas csatában csapattársa, Kovács Gergő ellen, míg Farkas Tamásnak ezúttal a csoportkör jelentette a végállomást. 


A Vikingek ettől az idénytől kezdve már a Magyar Darts Ligában is indulnak. Az évad első versenye Nagykanizsán várt a kaposváriakra. Kurucz Sándor ismét jól szerepelt, hiszen a csoportból továbbjutva megnyerte Vida Zalán ellen a meccsét, aztán jött a későbbi győztes, Somogyi István, aki szinte tökéletes kiszállókkal kiejtette a kaposvári versenyzőt, aki így az ötödik helyen végzett. Makai Gergő szintén kijutott a főtáblára, de sajnos nem tudott tovább menetelni, így a kilencedik lett. Antal Zoltán és Kovávs Viktor sajnos nem jutott ki a főtáblára, így meg kellet elégedniük a tizenhetedik hellyel, ami négy pontot hozott nekik.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában