Férfi kézilabda NB I.

2024.02.10. 22:39

Egygólos csurgói siker született Egerben

A férfi kézilabda NB I. szombati játéknapján Csurgói KK 28–27-re múlta felül az Egert, idegenben.

Sonline.hu

Fotó: Csurgói KK

A Csurgói KK a szerdai kupamérkőzésen megsérülő Tóth Péterre, illetve a betegség miatt kiesőpedig Borsosra sem számíthatott Egerben, ellenben Holló Balázst és Mladen Krsmancicot már nevezni tudták a somogyiak, igaz, utóbbi játékos pályára még nem léphetett. 
A mérkőzés első percei a kapusokról szóltak, Marczika és Füstös is bravúrt bravúrra halmozott. Idővel aztán ráijesztett az Eger a Csurgóra, hiszen a 11. perc elején háromgólos hátrányban voltak a vendégek, akik azonban pillanatok alatt egalizáltak (5-5). A folytatásban az egriek hosszan és pontosan, támadtak, addig mi a csurgóiak elhamarkodták a támadásainkat, az eladott labdákat pedig azonnal büntették a hazaiak, akik a szünetre újra többgólos előnyt alakítottak ki.
A szünet után egy összeszedettebb Csurgó jött ki a pályára, Tufegdzic góljaival öt perc alatt egyenlíteni tudtak a vendégek (17-17). Szeitl és Vasvári összekapta a védelmet, Füstös Ádám pedig továbbra is stabil pontja volt vendég együttesnek. Egyértelműen a Csurgó dominált negyed órával a mérkőzés vége előtt, ugyanis előbb két, majd háromgólos előnyre tettek szert (21-24). A fáradó Eger azonban nem adta fel, az utolsó erőket mozgósítva visszajött a meccsbe, Zennadi révén. Az első félidőben halványabb Zagar vette hátára a csapatot, fontos góljai között pedig Füstös újabb védésének is örülhettek a somogyiak, mindez pedig elengedő volt ahhoz, hogy végül egy góllal nyerjenek.

Tóth Edmond:Az első félidőben még könnyen alakítottuk ki a helyzeteket, ha ezeket jobban értékesítjük, nagyobb előnnyel vonulhattunk volna a szünetre. A fordulás után már nagyon meg kellett dolgozni minden egyes gólért, a Csurgó dominált, a hajrá pedig egyértelműen az övé volt.
Baranyai Norbert:Nyolc nap alatt a harmadik tétmeccsen szerepeltünk, sokat utaztunk és sérülések, betegségek is nehezítik a dolgunkat. Az első félidőben látszott a fásultság, a szünet után azonban feljavultunk. Nagyon megdolgoztunk ezért a két pontért.

QHB-Eger–Csurgói KK 27–28 (16–13)
Eger, Kemény Ferenc Sportcsarnok, 700 néző. V.: Hargitai G., Markó G.
Eger: Marczika – Lezák, NASTAJ 4, Tóth K. 2, Zennadi 8, F. Silva 4 (2), Száva 3. Csere: Ágoston Á. (kapus), Tóvizi 1, Döme 2, Boros 1, Kavin, Maracskó 2. Vezetődző: Tóth Edmond.
Csurgó: FÜSTÖS – ZAGAR 4, MARKEZ 6, Vasvári, Szeitl E., Herceg 2, Bazsó 4. Csere: Holló (kapus), GÁBOR M. 4, Papp T. 1, Mazurek, TUFEGDZSICS 7 (5). Vezetőedző: Baranyai Norbert.
Kiállítások: 6, ill. 4 perc.
Hétméteresek: 2/2, ill. 5/5.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában