Röplabda, negyeddöntő

2024.02.25. 18:48

Három meccs alatt jutott be a legjobb négy közé a KNRC

A női röplabda Extraliga negyeddöntőjének harmadik mérkőzésén ismét a KNRC látta vendégül a Szent Benedek RA együttesét. A somogyiak 3–1-es sikert arattak, így bejutottak a legjobb négy közé.

Trancsik Zsanett Kármen

A második, végletekig kiélezett párharc után tovább folytatta magabiztos játékát a Balatonfüred, 4–2-es kaposvári vezetés után zsinórban hat egységet gyűjtött. Az időkérés után pedig a somogyiak szórtak egy ötös sorozatot ellenfelükre Sara Dias és Marta Hurst vezérletével. Ebben a szettben egyáltalán nem haladtak fej-fej mellett a csapatok, a vendégek 9–8 után ezúttal öt pontot szereztek egymás után. 15–18-nál újabb időt kért Vincent Lacombe, ám mindhiába, 17–20-as állásnál négy egységet gyűjtött zsinórban az SZBRA, Dias még hárított egy játszmalabdát, de végül a remekül játszó Szerényi Gréta szerezte meg a vezetést együttese számára.

A második etapban azonban már a hazaiak vették magukhoz az uralmat, 3–3 után zsinórban öt pontot szereztek, a vendég időkérés sem törte meg a lendületüket. Sokkal agresszívabban tértek vissza a pályára a szünet után, ám meg kell említeni, hogy a vendégek is többet hibáztak már ebben a felvonásban, 15–9-nél kikérte második idejét is Tomas Varga. 18–11-es állásnál már hét volt közte, egyre jobban melegedtek bele a játékba a kaposváriak, s egyre jobban elhúztak ellenfelüktől. Végül 25–20-ra nyerte ezt a szettet a KNRC, így egyenlíteni tudott a meccs állásán.

 

Villámrajtot vettek a somogyiak a következő játszmában, 3–0-val indítottak, de hamar egyenlített az SZBRA, sőt, a vezetést is átvette. 8–8-nál már újra egyenlő volt az állás, ezután pedig felváltva estek a pontok. A blokkok számában kiemelkedőbb teljesítményt nyújtottak a fürediek, a meccs során összesen kilencszer sáncoltak, míg a hazaiak csupán négyszer. Egészen 16–16-ig menetelt fej-fej mellett a két csapat, azután elhúzott hárommal a vendégegyüttes, majd egyre felzárkózott a Kaposvár. 19–19 után ismét felváltva estek a pontok, 22–24-nél azonban már Lacombe is kénytelen volt időt kérni, s somogyi szempontból a legjobbkor hibáztak a balatoniak, előbb egy nyitást, majd egy támadást rontottak, így kezdődhetett az adok kapok. 28–27-nél Varga mégegyszer időt kért, azonban Hurst lezárta a végletekig kiélezett csatát.

A negyedik játékrészben a Szent Benedek vett villámrajtot, hármat szórt egymás után ellenfelére. Innentől sokáig a fürediek voltak előnyben, ám a hazaiak 11–11 után átvették a vezetést, a vendégek pedig egyre több hibát vétettek. Héttel is vezettek a kaposváriak, azonban 21–14 után zsinórban öt pontot szerzett a Balatonfüred, ebből Lucja Laskowska nyitott két ászt. Szedmák Réka állította meg a menetelést, majd Adriani Vilvert ászával szettlabdához jutottak a somogyiak, ám kettőt is hárított az SZBRA, így időt kért Lacombe. Mely a legjobbkor jött, hiszen egy újabb Szedmák-bombával megnyerte a mérkőzést a KNRC, ezzel bejutva a legjobb négy közé.

Kaposvári NRC–Szent Benedek RA 3–1 (18, –20, –27, –21)

Kaposvár Aréna, 250 néző. Vezette: Sík, Tillmann.

KNRC: Hurst 18, Vilvert 13, Martin 4, Szedmák 15, Radnai 3, Dias 18. Csere: Rády (liberó), Nicolai, Godó 1, Sahin. Vezetőedző: Vincent Lacombe.

SZBRA: Wojcik 9, Laskowska 11, Berkó 4, Pérez Ramos 21, Szerényi 14, Castero Cruz 15. Csere: Fáth, Nagy (liberók), Krakoczki, Gatard, Kobaidze 1, Mayerhoffer. Vezetőedző: Tomas Varga.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában