Kézilabda

2024.02.06. 21:22

Kiütötték a füredieket, nyolc közé került a NEKA a Magyar Kupában

Elmaradt az izgalom, magabiztosan nyerte a balatoni rangadót a HSA NEKA a Balatonfüredi KSE együttesével szemben és jutott a legjobb nyolc közé a Magyar Kupában. A boglári akadémisták tizenöt perc alatt lerendezték a találkozót: Mikler tizenegy védéssel, Sztraka és Molnár hat–hat akciógóllal vette ki részét a sikerből.

Keszthelyi Zoltán

Fotó: NEMETH LEVENTE FOTO

Nem nyerni járnak a fürediek Balatonboglárra, ez utoljára 2022 márciusában sikerült nekik, ebben a szezonban ezúttal már másodszor verte Sótonyi László együttese György Lászlóét. Ráadásul egy izgalommentes, sima találkozón, hisz tizenöt perc után már nyolccal mentek a házigazdák (10–2). Mikler ott folytatta, ahol Komlón abbahagyta, két remek védéssel indított, a Sztraka, Kovács, Molnár trió pedig háromszor is betalált ebben az első negyedórában. Úgy tűnik, a szombati komlói második félidei összeomlás miatti vereség (28–24) alaposan felpaprikázta a bogláriakat, míg a füredieket az egriek elleni siker (29–17) mintha elaltatta volna. Nem lehet azt mondani, hogy György László játékosai megfeszültek volna a továbbjutásért, ám ez semmit nem von le a HSA NEKA érdemeiből: jól kihasználták a lehetőséget, önbizalom-növelő sikert arattak, ráadásul mindenkinek jutott játéklehetőség, ami hasznos lehet a folytatásban.

A nyitó játékrészt héttel nyerték (16–9), Ludmán, Sztraka és Kovács három–három akciógólig jutott ebben a félidőben, Mikler pedig három védésig. Hogy csak eddig, abban nagy szerepe volt annak, hogy mindössze tizenöt lövés érkezett a kapujára, Molnár, Karai, Dely és Tárnoki remekül dolgoztak a falban. Mindössze kilenc gólig jutottak a fürediek, ami részükről példátlan, ilyen gyenge első félidejük még nem volt támadásban ebben a szezonban.

A szünetet követően sem állt be fordulat, a 34. percben már kilenc volt közte (19–10), innen még bejöttek hatra Bókáék (24–18), ám tíz perccel a lefújás előtt megint kinyílt az olló és kialakult a legnagyobb, tízgólos különbség (29–19). A második félidőben Molnár, Sztraka, Krakovszki voltak a legeredményesebbek hárommal, utóbbi egyszer büntetőből, Mikler nyolc hárítást tett hozzá az első félidei háromhoz, így végül harmincegy százalékon zárt.

Magyar Kupa – 4. forduló
HSA NEKA – Balatonfüredi KSE 32–26 (16–9)

Balatonboglár, NEKA Csarnok, 270 néző. Vezette: Paska Dániel, Vastag Sámuel

HSA NEKA: Mikler K. – Krakovszki Zs. 6 (3), Dely 2, Sztraka 6, Gál, Kovács T. 4, Molnár R. 6. Csere: Deményi (kapus), Tárnoki, Karai 1, Ludmán 3, Nagy Á. 1, Tóth L. 1, Szücs Balázs 1, Csányi 1, Kanyó. Vezetőedző: Sótonyi László
Balatonfüredi KSE: Andó – Hornyák P. 3 (3), Kljun 4, Szöllősi B. 1, Szűcs Bence 2, Sretenovic 1, Bóka 1. Csere: Bősz (kapus), Németh B., Kemény 5, Varga M. 3, Brandt 2, Szmetán M. 4, Sikosek Pelko, Kovács B. Vezetőedző: György László
Hétméteresek: 5/3 (3/2), illetve 3/3 (1/1)
Kiállítások: 8 perc (4 perc), illetve 14 perc (4 perc)

MESTERMÉRLEG

Sótonyi László: – Most egy percig örülünk, hiszen egy nagyon erős, külföldi játékosokkal felálló csapatot vertünk ki a kupából. Ez nagy fegyvertény, de mennünk kell tovább, hiszen szombaton nagyon fontos bajnoki mérkőzés vár ránk.

György László: – Az első tizenöt percben mintha aludtunk volna, ezt nagyon jól kihasználták a lendületesen, dinamikusan támadó hazaiak. Elöl és hátul egyaránt rossz felfogásban kézilabdáztunk, elsősorban támadásban követtünk el sok hibát. Voltak feltámadásaink, de sajnos későn eszméltünk, így már nem tudtuk behozni a tetemes hátrányt.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában