Megyei labdarúgás

2024.02.19. 15:52

Magyar Kupa: kétgólos hátrányból fordított a Somogysárd - képgalériával

A hétvégén pótolták a Magyar Kupa Somogy Vármegyei kiírásának elhalasztott összecsapását, a Balatoni Vasas és a Somogysárd párharcát.

Fotó: Németh András

A Megye I.-es tabellára nézve esélytelenebb hazaiak az első játékrészben kétgólos előnyre tettek szert, ezt azonban a fordulás után nem tudták megőrizni. A Somogysárdiak előbb egyenlítettek, majd a hajrában a továbbjutást érő gólt is elhelyezték a hálóban.


Balatoni Vasas–Somogysárd 2–3 (2–0)
Siófok; V.: Posza Zsolt. 
Balatoni Vasas: Kandó, Gosztonyi, Yondo, Lukács, Marsó, Bene, Beke, Pálfi (Horváth F. 84.), Magyar, Alt, Hutvágner. Vezetőedző: Vida András.
Somogysárd: Horváth N., Páger, Marton (Nagy K. 90.), Baranyai (Horváth R. 67.), Kulcsár, Nagy A., Herzsenyák, Pap D. (Kreizer 46.), Szalai, Palkovics (Terestyényi 46.), Csonka. Vezetőedző: Weimann Gábor.
Gólszerzők: Hutvágner (6.), Yondo (37.), ill. Páger (47., 86. - mindkettő büntető), Csonka (66.). 


Mestermérleg

Vida András: – Az első játékrészben remekül játszottunk és kétgólos előnyt szereztünk, a fordulás után azonban sajnos egy óriási egyéni hibát követően összehoztunk egy tizenegyest, ami után ellenfelünk vérszemet kapott. A lehetőségünk megvolt, de lezárni nem tudtuk a mérkőzést, melynek a hajrájában egy újabb egyéni hiba döntött. A találkozó egészét nézve úgy gondolom, hogy egy büntetőpárbaj sokkal megérdemeltebb lett volna. 

Weimann Gábor: – Kezdetben nem ízlett a Vasas agresszív játéka, de az első félidei nehézségek ellenére fel tudtunk állni. Pontrúgásból kaptunk két elkerülhető gólt, így a feladat adott volt. A cserék jót tettek, rendezni tudtuk a sorokat és úgy gondolom, hogy teljesen megérdemelten fordítottunk.


A 3. forduló mezőnye: Csurgó, Balatonkeresztúr, Juta, Balatonlelle, Somogysárd, Nagyatád, Marcali, Nagybajom.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában