Várrmegyei I. osztályú labdarúgó-bajnokság

2024.02.23. 13:44

Rajtol a tavasz a mennyi megyeiben

Mivel a tavaszi nyitó fordulót már tavaly ősszel, november végén lejátszották, így a 17. fordulóval folytatódik a Somogy vármegyei I. osztályú labdarúgó-bajnokság.

Fenyő Gábor

Fotó: NEMETH LEVENTE FOTO

Az első három helyért az éllovas Balatonlelle, a tavalyi bajnok Nagyatád és a jó erőket felvonultató Nagybajom vív egymással külön harcot, amibe még a Kadarkút szólhat bele. Izgalmasnak ígérkezik a tavaszi folytatás, mivel nemcsak begyűjteni, hanem meg is kell kellően becsülni a bajnoki pontokat.

A 17. forduló párosítása

Vasárnap – 14 óra:

Somogysárd–Kadarkút

Szomszédvári rangadó, amelynek a kezdete még a megye kettőbe nyúlik vissza. Az összecsapás azért (is) érdekes, mert a Kadarkútnál most mutatkozik be vezetőedzőként Pintér Gergő. Amúgy a vendégek kerek 10 ponttal előrébb járnak, de Somogysárdon lesz az ütközet.
– Ha a Kadarkút elleni fellépéseinket nézzük, érdekes módon inkább idegenben játszunk jobban – mondta Weimann Gábor, a házigazda Somogysárd mestere. – Amúgy kiélezett, éles csatára számítok. Otthon játszunk vasárnap délután, s úgy érzem, mind a felkészülésünk, mind pedig a téli igazolásaink jól sikerült(ek): nálunk folytatja a Jutából érkezett Márton Csaba, a Nagybajomból jött Szalai Norbert, továbbá a dombóvári Preizer Zsombor.
– Szoros és parázs meccseket szoktunk vívni egymással – folytatta Pintér Gergő, aki hosszú éveken át Pandur Adám (játékos)edzőnek segített, most viszont ő irányítja a kadarkúti együttest. – Még anno a megye kettőben is nagy csatákat váltottunk, s mindkét gárda előre léphetett a vármegyei első osztályba. Egy új téli érkezőnk van: Knippl Zoltán legutóbb Somogyszobon játszott. Iván Dániel viszont elköszönt tőlünk, akinek Nagybajom az új állomáshelye.


Szombat – 14 óra:

Balatoni Vasas–Nagyatád

Az őszi eredmények alapján egyértelműen a vendég Nagyatád a favorit.


Szombat – 14 óra:

Balatonlelle–Csurgó

Igencsak vaskos meglepetés lenne, ha a Csurgó pontot tudna szerezni a listavezető Balatonlelle otthonában.


Szombat – 14 óra:

Toponár–Öreglak

A Toponár a mezőny első felében, az Öreglak pedig a második részében foglal helyet. Nem mellesleg a toponári alakulat életveszélyes hazai pályán.


Szombat – 14 óra:

Barcs–Kaposfüred

Ez az a mérkőzés, amelyen bármi lehet a végeredmény. Annál is inkább, mivel a házigazda barcsiaknak égetően szükségük lenne újabb bajnoki pontokra.


Vasárnap – 14 óra:

Tab–Marcali

A Marcali tűnik esélyesebbnek, ám nagy hiba lenne a Tabot előre leírni.


Vasárnap – 14 óra:

Segesd–Nagybajom

A Segesd célja, hogy elmozduljon az utolsó helyről. Ehhez azonban elsőként a jó erőkből álló Nagybajomot kellene legyőzniük, vagy legalábbis pontot rabolni tőlük.


Vasárnap – 14 óra:

Juta–Balatonkeresztúr

Ennek a mérkőzésnek a végeredménye is megjósolhatatlan. A hazai pálya talán a jutaiak mellett szól.

 

MESTERLÖVÉSZEK

A góllövőlista élcsoportja: 1. Bradics Tamás (Marcali) 18 gól; 2. Bene Zsombor (Balatoni Vasas) 15 gól; 3. Orsós Viktor Márk (Kaposfüred) 14 gól; 4. Németh János Attila (Balatonlelle) 13 gól; 5–6. (holtversenyben) Kelemen Kevin (Balatonlelle) és Boros Tamás (Csurgó) 12 gól; 7–9. (holtversenyben) Vukan Nikolics (Nagyatád), Decsi Richárd (Toponár) és Kálazi Tamás Bálint (Balatoni Vasas) 11 gól; 10–14. (holtversenyben) Dekanics Márk (Nagyatád), Simon Róbert (Kadarkút), Pető Tamás (Toponár), Palkovics Tamás (Somogysárd) és Tompa István (Barcs) 10 gól.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában