Labdarúgás

2024.02.18. 14:05

Remek támadások vezették győzelemre a Rákóczit

Egyre jobban fejlődik, alakul a Kaposvári Rákóczi FC játéka. Ennek ékes bizonyítéka a zöld-fehérek NK Koprivnica elleni nemzetközi felkészülési mérkőzésen elért magabiztos győzelme is.

Klein Péter Nándor

Fotó: Klein Péter Nándor

Horvátországba utazott a Kaposvári Rákóczi FC, amely a nyolcadik téli edzőmérkőzését a horvát negyedik ligában érdekelt NK Koprovnica ellen vívta a dörnyei futballpályán, aminek egyenletlen talaja nem segítette elő a folyamatos játékot. A somogyi zöld-fehérek ezúttal is háromvédős hadrendben kezdtek, a fizikálisan remek felépítésű horvátok ellen. Ebből adódóan a hazaiak keresték a párharcokat, viszont a technikai fölény egyértelműen a kaposváriakat segítette. A vendégek sokszor szemre is tetszetősen hozták ki a labdákat, még szorult helyzetből is és egy remek támadás végén az előnyt megszerezték. Az első félidő derekán Babinszky Bence passzát követően Hampuk Ádám tizenhat méterről lőtt a bal alsó sarokba (0–1), majd a szünet előtt megduplázta vezetését a Rákóczi, hiszen Alessio Mazzonetto remekül vette észre, hogy Ekker Milán elszakadt emberétől, a lábára ívelte a labdát a jobb szélső pedig kapásból, hat méterről lőtt a kapuba (0–2).  

Jó játékkal nyert a fehér mezes Rákóczi FC
Fotó: Klein Péter Nándor

A második félidő elején valamivel jobban tudta érvényesíteni a fizikai fölényét a Kapronca, de veszélyes helyzetet nem tudtak kialakítani ebből. Egy órányi játékot követően felforgatta csapatát Székely Tibor, a folytatás így inkább a kísérletezésről szól kaposvári oldalon. Ennek ellenére tovább növelte előnyét a somogyi együttes, hiszen a Horváth Balázs buktatásáért megítélt büntetőt Mayer Milán kegyetlenül, nagy erővel lőtte a jobb felsőbe (0–3). 

Magabiztos siker

A kaposváriak összességében magabiztos győzelemmel térhettek haza Horvátországból, hiszen a remek védekezésüknek köszönhetően nem kaptak gólt, s, ha egy kicsit pontosabbak a végjátékban, akár még nagyobbá is tehették volna a különbséget. 

 

NK Koprivnica–Kaposvári Rákóczi FC 0–3 (0–2) 

Drnje, Horvátország. 
NK Koprivnica: Redzic (Vidanovic, a 70. percben) – Ganzukic, Mikor, Delic (Knezevic, a 70. percben), Sokec (Cani, a 70. percben) – Vrbicic (Ruzic, az 59. percben), Medurecan, Ratkovic, Balavac (Petras, a 70. percben) – Jambrisic, Radn. Vezetőedző: Bojan Tucakovic. 
Kaposvári Rákóczi FC: Horváth F. (Mikler, a 72. percben) – Heil (Czimmermann, a 60. percben), Gál M. (Bíró D., a 60. percben), Harsányi – Ekker (Rituper, az 53. percben), Horváth B., A. Mazzonetto, Szederkényi (Ötvös, a 60. percben), Pusztai – Hampuk (N. Mazzonetto, a 60. percben) , Babinszky (Mayer M., a 60. percben). Vezetőedző: Székely Tibor. 
Gólszerzők: Hampuk (a 27. percben), Ekker (a 43. percben), Mayer M. (a 71. percben). 

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában