Köszöntötték a bajnokokat

2024.02.28. 20:00

Szerafin Zsófia, Naji Dávid és a Fino Kaposvár az év legjobbja Kaposváron

Annak ellenére is zsúfolásig megtelt szerdán délután a kaposvári Városháza díszterme, hogy nem tudott mindenki eljönni. A tavalyi évben kiemelkedően szereplő sportolókat, valamint azok edzőit, felkészítőit köszöntötte és jutalmazta Szita Károly polgármester.

Fenyő Gábor

Fotó: Lang Róbert

2023-ban Szerafin Zsófia kajakos (Kaposvári Vízügyi SC; az edzője Faludy András), Naji Dávid judós (Kaposvári Judo Klub; az edzője Kéki Márton), valamint a Fino Kaposvár immár 19-szeres  bajnok férfi röpladacsapata érdemelte ki az év sportolói megtisztelő elismerést. A tavalyi év legjobb utánpótláskorú sportolóinak Farkas Júlia ritmikus gimnasztikázót (Lovasakadémia SE RG SC; az edzője dr. Balogh Orsolya), Kakuk Koppány Zéta úszót (Kaposvári Sportközpont és Sportiskola; az edzői Virovecz Richárd és Hajdu Sándor) és a Kaposvári Sportközpont és Sportiskola leány 4X600 méteres U14-es futóváltóját (Bogenfürst Zsófia, Csendes Regina, Hüber Emma és Pénzes Dóra Alíz; az edzőik Czipó Gabriella és Laki-Lukács Péter) választották meg.

Bajnokok köszöntése Kaposvár
Fotó: Lang Róbert


A díjazottak

Világ- és Európa-bajnoki érmesek, helyezettek

Agility: Fazekas Ágnes Zimantra nevű kutyájával (Camelot Kutyás SE; az edzője Tráj Tamás) a belga juhászkutyák világbajnokságán csapatban bronzérmet szerzett, az összetettben pedig a hatodik volt.
Kajak: Szerafin Zsófia (Kaposvári Vízügyi SC; az edzője Faludy András) megnyerte a junior maratoni (19 km-es) világ- és Európa-bajnokságot.
Lábtenisz: Kelemen Ákos (Kaposfüred SC; az edzője Pál Tamás) az U21-es világbajnokságon párosban az ötödik volt.
Hajómodellezés: Gulyás Mihály világbajnoki negyedik, Csajághy Balázs világbajnoki ötödik, Dusa András pedig világbajnoki hatodik volt (Kaposvári Textiles MK; az edzőik Tamasóczki Tamás és Várady István).
Úszás: Kakuk Koppány Zéta és Harsányi Mátyás (Kaposvári Sportközpont és Sportiskola; az edzőik Virovecz Richárd,  Hajdu Sándor és Meiszterics László) a rövidpályás ifjúsági Európa-bajnokságon a 4x100 méteres MIX-gyorsváltó tagjaként aranyérmet szerzett.
Uszonyos úszás: Lengyeltóti Bence (Kaposvári 1. MCM-Adorján SE; az edzői Lábodi Laura, Kovács László és  Lengyeltóti István) a  felnőtt Európa-bajnokságon a 4x200 méteres felszíni váltóban aranyérmet, a 400 méteres uszonyos gyorsúszásban ezüstérmet, míg a 200 méteres uszonyos gyorsúszásban bronzérmet szerzett, a 4x100 méteres felszíni váltóban pedig a negyedik volt.
Quadratlon: dr. Csima Ferenc (Kaposvári Vízügyi SC; az edzője Faludy András) a világbajnokságon  közép- és hosszú távon abszolút első, sprint távon abszolút második, az Európa-bajnokságon sprint- és középtávon abszolút első, az összesített Világ Kupában abszolút első.
Versenyhorgászat: Jámbor János (Deseda Sporthorgász Egyesület; a segítője Jámbor Dávid) a mozgáskorlátozott finomszerelékes világbajnokságon csapatban aranyérmet szerzett, egyéniben pedig a hatodik volt, Jámbor Dávid (Deseda Sporthorgász Egyesület; a segítője Jámbor János) a finomszerelékes U25-ös világbajnokságon csapatban bronzérmet szerzett, Tóth Béla (Kaposvári Sporthorgász Egyesület) a csónakos pergető világbajnokságon csapatban bronzérmet szerzett, Kopitár Viktória (Kaposvári Sporthorgász Egyesület) a női pontyfogó világbajnokságon csapatban a negyedik volt, dr. Kulcsár Aranka (Kaposvári Sporthorgász Egyesület) a finomszerelékes világbajnokságon csapatban anegyedik volt.
Versenytánc: Paluska Emese és Kovács Péter Benedek (BNK Tánc SE; az edzőjük Bódis-Nagy Katinka) a világbajnokságon kilencedikek voltak.

Fotó: Lang Róbert

Válogatottak

Jégkorong: Csordás Csenge és Gyócsi Petra – U16 (Kaposvári Sportközpont és Sportiskola; az edzőik Dobos Áron és Barna Dénes).
Kosárlabda: Antalics Dániel és Szőke Bálint – U18; Bakai Barnabás, Dross Máté és Gáspár Benedek – U14 és U16 (Kaposvári Sportközpont és Sportiskola; az edzőik Szőke Balázs, Tamás Péter, Tóth Viktor, Filipovics Gordan, Fodor Dénes és Karsai Gábor).
Labdarúgás: Lakatos Martin – U15 (Bene Ferenc Labdarúgó Akadémia; az edzője Szénay Péter).
Lábtenisz: Büki Tibor és Kelemen Ákos – U21 (Kaposfüred SC; az edzője Pál Tamás).
Röplabda: Szedmák Réka – felnőtt (Kaposvári NRC), Radnai Lili és Radnai Luca (Kaposvári Sportközpont és Sportiskola; az edzőik Vincent Lacombe és Szabó Dávid). Bögöly Gábor és Iván Bence – felnőtt; Fenyvesi Barnabás – U20; Laczó Bálint, Tóth Gábor és Zarka Márton – U18; Dobos Bertalan és Horváth Dávid – U17; Horváth Csaba, Kosaras Bence és Kránitz Dénes – U15 (Fino Kaposvár; az edzőik Szlobodan Prakljacsics, Demeter András György, Varga Péter és Zarka Péter).
Ritmikus gimnasztika: Farkas Júlia (Lovasakadémia SE RG SC; az edzője dr. Balogh Orsolya) felnőtt kéziszercsapat.
Vízilabda: Vörös Tamás Ottó – U18 (Kaposvári VK; az edzői Surányi László és idősebb Berta József).

Országos bajnokok

Íjászat: Berényi József, Hevesi Lajos, Péter Zsolt és Izsák Béláné (Kapos Íjász Egyesület; az edzőik Fehér János László, Izsák Béla és Péter Zsolt).
Judo: Naji Dávid (Kaposvári Judo Klub; az edzője Kéki Márton).
Kajak: Szerafin Zsófia (Kaposvári Vízügyi SC; az edzője Faludy András).
Lovastorna: Péter Ella, Lázár Noémi és Porcsa Lenke (Lovasakadémia SE; az edzőjük Villányi Krisztina).
Sebességi autómodellezés: Szentesi Norbert (Kaposvári Textiles MK; az edzői Tamasóczki Tamás és Várady István).
Hajómodellezés: ifjabb Novics József, Dusa András, Gulyás Mihály, Csajághy Balázs és Tamasóczki Tamás (Kaposvári Textiles MK; az edzőik Tamasóczki Tamás és Várady István).
Motorsport/Street Freestyle: Herczeg Balázs „Mókus”.
Ökölvívás: Koloszár Valentin (Ring SC Kaposvár; az edzője Vajmi Csaba).
Ritmikus gimnasztika: Borbély Kata, Bátori Lili és Czimmermann Rita (Lovasakadémia SE RG SC; az edzőik dr. Balogh Orsolya és Boros Ninetta).
Teke: Sziklási Tibor (Investment Közutasok Kaposvári TK; az edzője Horváth László).
Úszás: Kováts Alex, Harsányi Mátyás, Bögözi Hunor és Sárközi Szabolcs (Kaposvári Sportközpont és Sportiskola; az edzőik Hajdu Sándor, Meiszterics László és Virovecz Richárd).
Uszonyos- és búvárúszás: Posza Dorina, Lengyeltóti Bence és Vincze Marcell (Kaposvári 1. MCM Diamant Adorján SE; az edzőik Lábodi Laura, Kovács László és Lengyeltóti István).
Versenytánc: Jeges Jázmin Mirjam és Tumó Roland, valamint a felnőtt lányformáció (Bognár Míra, Bogyó Tamara, Borzavári Hanna, Csendes Bianka Klaudia, Fazekas Flóra Zsófia, Palancsa Kamilla, Gelencsér Réka, Jeges Jázmin Mirjam, Káldi Katalin, Kiss Flamina Hanna, Kurucz Dominika, Lassu Flóra, Máté Zsóka, Mettner Melitta Liliána, Palancsa Kamilla Julianna, Pátkai Veronika, Petter Alexa, Péntek Bori és Szabó Dorottya (Ametiszt Tánc SE; az edzőjük Simonyi-Hornyák Hajnalka). Paluska Emese és Kovács Péter Benedek (BNK Tánc SE; az edzőjük Bódis-Nagy Katinka).
Vitorlázás: Vida Péter, Karsai Gábor, Csizmadia Gábor, Presztóczki Zsolt és Sugár Csaba (Karsailing VSE; az edzőjük Karsai Gábor).

Fotó: Lang Róbert

Fogyatékkal élők sportja

Alpesi sí: Teszenyi Tamás (Kaposvári Bárczi DSE; az edzője Pilbauer István).
Atlétika: Böröndi Viktória, Magyar Kíra, Vajda Izabella, Orsós Viktor és Horváth Erik (Kaposvári Bárczi DSE; az edzőjük Golubics Zoltán).
Atlétika és díjlovaglás: Deák Réka (Kaposvári AC/Motivál-ló Alapítvány; az edzője: Baumhakl Éva).

Fotó: Lang Róbert


Az erre az alkalomra készített érmeket ás ajándéktárgyakat Szita Károly polgármester, Dér Tamás és Borhi Zsombor alpolgármester, valamint Perlaki József, az ifjúsági és sportbizottság elnöke adta át.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában