Dzsúdó

2023.10.19. 15:14

Naji Dávid először lett bajnok a nagyok között

OB Zalaegerszeg volt az idei (női és férfi) felnőtt országos dzsúdóbajnokságnak a házigazdája, ahol több somogyi sportolót is tatamira szólítottak. A kaposváriak két érem (egy arany és ugyanennyi bronz) mellett egy ötödik helyezést könyvelhettek még el. A nagyatádiak egy ötödik, míg a barcsiak egy hetedik helyezést értek el.
A Kaposvári Judo Club színeit ketten képviselték. A legszebb sikert a 60 kg-os Naji Dávid érte el, aki a korábbi korosztályos bajnoki elsőségei mellett most megszerezte élete első felnőtt bajnoki címét. Klubtársa, a 73 kg-os Kozma Ákos az ötödik lett, míg az 52 kg-os Szabó Cseperke – aki az utánpótlásról gondoskodó Kaposvári Sportközpont és Sportiskola versenyzője – bronzéremmel térhezett haza. Csordás Klaudia (Nagyatádi Judo Club) a + 78 kg-os súlycsoportban az ötödik, míg Bonevácz Bianka (Barcsi Judo Club) a hetedik helyen zárt a zalai megyeszékhelyen.

Naji Dávid a hatodik a sorban, aki somogyi, kaposvári dzsúdósként felnőtt országos bajnoki címet tudott szerezni.
A sort még a 48 kg-os Novák Szilvia kezdte, majd a (kétszeres) ob-aranyérmes + 78-os súlycsoportban versenyzett Kárpáti Emese folytatta. A férfiak közül a 90 kg-os Kordély Péter és a + 100 kg-os Demeter Bendegúz feszíthetett büszkén kétszer is a dobogó legmagasabb fokán.
A somogyi csúcstartó Boros Bence 2018 és 2021 között egymás után négyszer hódította el a bajnoki címet; tavaly ezüstérmet szerzett, idén pedig sérülés miatt kénytelenvolt kihagyni a zalaegerszegi országos bajnokságot.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában