Ritmikus gimnasztika

2024.02.14. 13:24

Kaposvári tornász is szőnyegre lép a májusi Európa-bajnokságon

A magyar együttes kéziszercsapat az olimpiai kvóta megszerzésének reményében lép majd szőnyegre májusban a budapesti ritmikus gimnasztika Európa-bajnokságon.

Sonline.hu

A magyar együttes kéziszercsapat Farkas Júliával (jobb oldalról a második)

– Az elmúlt idény eredményei alapján az együttes kéziszercsapatok európai kvótája feltehetően Németország, Azerbajdzsán, Lengyelország és Görögország között fog eldőlni. A remény hal meg utoljára, így lehet, hogy későn, de összeálltunk egy ütőképes csapattal, és szeretnénk meglepetést okozva beszállni a kvótaharcba – idézte a magyar szövetség Deutsch-Lazsányi Erikát, a technikai bizottság elnökét.

Hozzátette, a budapesti kontinensviadalon egy olimpiai kvótát osztanak ki a csapatok versenyében.

Deutsch-Lazsányi leszögezte, hogy a Jurca Lilla, Urbán-Szabó Mónika, Mészáros Mandula Virág, Pesti Dalma, Szabados Dóra, s a kaposvári Farkas Júlia összetételű csapat tagjainak többsége nem volt korosztályos válogatott, de szorgalmuknak, elhivatottságuknak köszönhetően napról napra erősebb felnőtt sportolók lesznek. Alázattal, következetesen készülnek a hazai Eb-re.

– Éveken keresztül szinte minden felkészülés arról szólt, hogy a válogatott épp aktuális versenyzőit győzködni kellett arra, hogy egyáltalán edzésre járjanak, hogy tehetségüknek megfelelően végezzék edzéseiket és adjanak esélyt arra, hogy azok lehessenek, akik tehetségük alapján lehetnének. Legtöbbjükkel minden edzői szó ’falra hányt borsó’ volt, és az élsporttól gyorsan eltávolodtak, így szinte minden szezonban az elejéről kellett a munkát kezdeni – mondta a technikai bizottság elnöke.

Ritmikus gimnasztikában Pigniczki Fanni személyében egyéniben egy magyar versenyző lesz a tagja a párizsi mezőnynek.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában