Erőemelés

2024.02.23. 14:51

Több magyar érem a masters erőemelő Eb-n

Eredményes Európa-bajnokságot zárt a magyar erőemelő sport Spanyolországban. A Magyar Erőemelő Szövetség (MERSZ) információi szerint a málagai classic masters Eb-n a magyarok több érmet nyertek, emellett országos rekordok egész sora is megdőlt.

A 30 ország több, mint 370 sportolóját felvonultató kontinensbajnokságon Petróczki Magdolna az M2-es kategóriában 295 kilós összetett eredménnyel Európa-bajnok lett az 52 kilogrammosok között. Ugyancsak az M2-eseknél Sashegyi Anna ezüstérmesként zárt a 74 kilogrammos mezőnyben úgy, hogy a 392.5 kilós eredménye új országos csúcsnak számít, de mind felhúzásban, mind fekvenyomásban és guggolásban is megdöntötte az országos rekordot.

Dr. Kiss Anett (M1-es korosztály, 63 kg-os súlycsoport) felhúzásban fogásnemi érmes lett, ugyanis harmadikként végzett, ezenkívül 385 kilogrammos eredményével megdöntötte az országos rekordot.

Harmath Mónika is szerzett egy érmet. Az M2-eseknél a +84 kilogrammos mezőnyben fekvenyomásban harmadikként zárt, míg guggolásban új korosztályos országos csúcsot ért el.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában