Labdarúgás

2024.02.10. 18:38

Visszavágtak a paksi fiatalok a Rákóczinak

A felkészülés egyik legnehezebb hetében lévő Kaposvári Rákóczi FC csoportriválisának, a Paksi FC második csapatának otthonában kapott ki edzőmérkőzésen.

Klein Péter Nándor

Fotóillusztráció

Fotó: Lang Róbert

Nem a legerősebb csapatával utazott Paksra a Kaposvári Rákóczi FC, amely a hetedik téli felkészülési mérkőzését a Paksi FC második csapata ellen vívta. Székely Tibor, a zöld-fehérek vezetőedzője ugyanis több labdarúgóját is pihentette, helyettük a Bene Ferenc Labdarúgó Akadémia U19-es együttesének játékosai kaptak szerepet. A somogyiak így egy elég szokatlan, felforgatott összeállításban kezdtek, ráadásul egy komolynak tűnő sérülés miatt még ezt is meg kellett bontania Székely Tibornak, ugyanis Pintér Máté egy nagy rúgást kapott a térdére, s nem tudta folytatni a játékot. A kaposváriak minden nehézség ellenére egy ki-ki meccset tudtak vívni a paksiakkal, több nagy helyzetük volt, kapufát rúgtak, a hálóba viszont csak egyszer találtak be Nicoló Mazzonetto révén. Ezzel szemben a hazaiak négy gólt is szereztek, így visszavágtak a Rákóczinak a három-egyes vereségért

Vegyes csapattal utaztak

Székely Tibor: – Egy elég vegyes csapattal utaztunk, melyben elsősorban az akadémián nevelkedő fiatalok, illetve az első csapatból eddig kevesebb percet játszó labdarúgók kaptak lehetőséget, hogy ők is megkapják a meccsterhelést és felzárkózzanak a többiekhez. A Ferencváros elleni kupatalálkozóra készülő fiatalok jó teljesítményt nyújtottak, azonban az idősebb játékosoktól egy picit többet vártam, mert úgy gondolom nekik kéne húzniuk a fiatalokat. Ennek a meccsnek is bőven tanulsága. 

 

Paksi FC II.–Kaposvári Rákóczi FC 4–1 (1–0) 
Paks. 
Paksi FC II., I. félidő: Borsos – Perger, Binder, Pupp, Győrfi, Ignácz, Horváth K., Lapu, Jász, Pesti, Palóka. II. félidő: Kovács F. – Perger, Ádám D., Babos, Szabó A., Máté Cs., Répási, Kiss K., Holka, Marosi, Szauer. Vezetőedző: Kindl István. 
Kaposvári Rákóczi FC: Horváth F. – Rituper, Czimmermann, Heil, Szigeti – Bíró D., Szederkényi, Pintér M., N. Mazzonetto – Ötvös, Mayer M. Csereként pályára léptek: Barkóczy (kapus), Szabó M., Hampuk, Magyar M., Pusztai, Lakatos Zs., Hász, Németh M. Vezetőedző: Székely Tibor. 
Gólszerzők: Pesti (a 20. percben), Marosi (a 60. és a 85. percben), Répási (a 70. percben) illetve N. Mazzonetto (az 52. percben). 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában