Kosárlabda

2024.03.25. 11:39

A listavezető Falco csapatával is megmérkőzött a válogatott

Az U20-as férfi kosárlabda-válogatott edzőtáborozott, készülve a nyári, Pitestiben megrendezendő B divíziós Európa-bajnokságra. Az összetartás végén két edzőmérkőzést játszott a csapat.

Sonline.hu

Előbb a székesfehérvári MKOSZ Edzőközpontban az NB I. B Piros csoportjában szereplő Újbuda-MAFC, majd Szombathelyen, a Schaeffler Arena Savariában pedig az A csoport éllovasa, a Falco-Vulcano Energia KC ellen.

A Kometa Kaposvári KK csapatát három játékos is képviselte, Antalics Dániel, Halmai Dániel és Szőke Bálint személyében.

Magyarország U20–Újbuda-MAFC 103–99 (22–24, 30–21, 28–21, 23–33)
Magyarország U20: Csendes 7/3, Meszlényi 3/3, Cseh 10/3, Géringer 5/3, Csuti 10. Csere: Reizinger 15/6, Bor 3, Várszegi 15/15, Szőke 6/6, Halmai 6/3, Antalics 2, Radó 13/3, Pleesz 8, Hőgye -.

Mindhárom kaposvári játékos csereként lépett pályára, Szőke hat pontot dobott, valamint két triplát, Halmai szintén hat kosarat szerzett, s egy triplát, Antalics pedig két ponttal járult hozzá a sikerhez.

Falco-Vulcano Energia KC Szombathely–Magyarország U20 97–67 (40–17, 18–16, 18–16, 21–18)
Magyarország U20: Halmai 12, Hőgye 3, Cseh 6, Géringer 3/3, Csuti 2. Csere: Reizinger 5, Bor 4/3, Várszegi 8/6, Szőke 3/3, Csendes 11/9, Antalics 2, Radó -, Pleesz 2, Meszlényi 6/3.

Halmai kezdőként lépett pályára, s tizenkét pontot dobott, Szőke és Antalics csereként kapott lehetőséget, előbbi három egységet gyűjtött, valamint egy triplát, míg utóbbi ugyancsak két kosarat szerzett.

– Az egyhetes felkészülésünk során sikerekkel és kihívásokkal is szembesültünk – kezdte értékelőjét Carlos Vallejo szövetségi edző. – A MAFC ellen szoros mérkőzésen arattunk győzelmet. A meccs utolsó szakaszában jelentős előnyt adtunk le, azonban a záró pillanatokban mutatott kitartásunk és higgadtságunk döntőnek bizonyult. A második mérkőzésen a Falco ellen az első negyedben mutatott katasztrofális játékunk nagyarányú vereséget eredményezett. Azonban a második negyedtől kezdve remekül alkalmazkodtunk, felvettük az összecsapás ritmusát, és nagyon jól tartottuk magunkat. Csapatunk fejlődése minden pillanatban érzékelhető, minden egyes ilyen mérkőzés hozzájárul identitásunk kialakításához és megszilárdításához a pályán. A kisebb kudarcok, kihívások ellenére egy ígéretes fejlődésnek és a játékosok közötti kohézió megerősödésének lehettünk tanúi. Ilyen kihívás volt például, hogy pár kulcsjátékosunk nem tudott részt venni ezen az összetartáson sérülés miatt. Összességében büszke vagyok az úttal, amit eddig megtettünk, és biztos vagyok benne, hogy a játékosaink képesek lesznek tovább fejlődni az edzőik, klubjaik segítségével a következő találkozásig.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában