Teke

2024.03.22. 18:43

Indul a véghajrá és a harc az érmekért

A tabellán utolsó előtti Rába ETO Győr SE csapatát látja vendégül a bajnokságban éllovas Investment Közutasok Kaposvári TK a férfiteke Szuperliga tizenhetedik, utolsó előtti fordulójában. 

Már csak két mérkőzés van hátra a szuperliga 2023/2024-es kiírásából, ezért itt már minden egyes összecsapásnak hatványozottan óriási tétje van. Az Investment Közutasok Kaposvári TK várhatja a legkedvezőbb helyzetből a hajrát, hiszen vezeti a bajnokságot, egy ponttal megelőzve a második Szegedet, míg hárommal a harmadik Répcelakot. Ha a somogyiak győztesen hagyják el a pályát szombaton, akkor úgy utazhatnak el az utolsó játéknapra a szegediekhez, hogy az ezüstérem már biztos.

A győriek két diadalt, egy döntetlent és tizenhárom vereséget számlálnak, a Szank és a Pápa ellen gyűjtötték be mindkét egységet, míg a Köfém SC egyletével döntetlent játszottak. A hazai átlaguk 3433, míg az idegenbeli 3362 fa. A legtöbbet, 3507-et tavaly szeptemberben a Szeged otthonában gurították, ám a hazaiak ezzel együtt is magabiztos győzelmet arattak. A legeredményesebb játékosuk Fincziczki Tamás (581), akit Ambrus Gergő (573) és Pete II. László (571) követ.

Minden előzetes latolgatás szerint a házigazda a mérkőzés esélyese, de nem szabad félvállról venni a kisalföldieket, hiszen ők sem véletlenül vannak a legfelsőbb osztályban. Ha az investmentesek hozzák azt, amit tudnak, akkor nem lehet probléma, s úgy utazhatnak el a bajnoki döntőnek is beillő Szeged elleni, utolsó ütközetre, hogy vezetik a bajnokságot, s ez óriási motivációt adhat a mérkőzéshez.

A kaposvári fiatalok is az élen állnak a bajnokságban, előnyük két pont a második helyezett Szentgotthárd előtt, s ha győznek hazai pályán, akkor az ő nyakukba kerül az aranyérem.

– Még sohasem volt ificsapatbajnok – hangsúlyozta Juhász Bence. – Mindent meg fogunk tenni a győzelemért, s akkor már biztosan a dobogó legmagasabb fokára állhatunk fel.

– Jó játékosok alkotják a győri együttese, de számunkra ez egy gyengébb szezon, de ilyen a sport – nyilatkozta a felnőttmeccsről Juhász Bence. – Természetesen felkészülten és hatalmas motivációval várjuk az összecsapást, s bízom benne, hogy megszerezzük a két pontot.

Az NB II. Nyugati csoportjában szereplő Investment Közutasok Kaposvári TK II. a Tatabányai SC együttesét fogadja szombaton, 10 órától.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában