Vízilabda OB I.

2024.03.02. 18:30

Ízelítőt kapott az elit vízilabdából a Kaposvári VK

Három hónapos kihagyás után folytatódott az E.ON férfi vízilabda OB I., melynek felsőházi rájátszását kiadós vereséggel kezdte a Kaposvári VK a BVSC-Zugló otthonában.

Klein Péter Nándor

Dőry Farkasék kikaptak Zuglóban

Fotó: Muzslay Péter

A bajnoki alapszakaszt a második helyen záró BVSC-Zugló otthonában kezdte a felsőházi küzdelmeket a Kaposvári VK, amely számára teljesen új kihívást jelent az, hogy hétről-hétre a világ legjobb klubcsapataival néz szembe. Az első percekben a kaposváriak még nem tudtak mit kezdeni az új helyzettel, így a hazaiak gyorsan elléptek három góllal. Ekkor azonban Fülöp Bence centerből megszerezte a KVK első felsőházi találatát, s ez hitet adott a vendégeknek, akik a folytatásban feljöttek egy gólra. A második játékrész elején azonban a válogatottba is berobbanó Tátrai Dávid vezérletével már tetemes, hatgólos előnyt tudott kovácsolni magának a BVSC, amely lényegében már ekkor eldöntötte a mérkőzést. 

Hiába javult a KVK játéka

A fordulás után bár javult a kaposváriak játéka, Dőry Farkasék a harmadik negyedben kicsit megszorongatták ellenfelüket, és, ha az emberelőnyöknél jobban koncentrálnak, a hátrányukat is csökkenthették volna, azonban végül tízgólos vereséggel térték vissza a bajnokságba. 
A kaposváriak a BVSC elleni ízelítőt kaptak arról, hogy mi vár rájuk a felsőház folytatásában, ahol csak olyak csapatokkal találkoznak, melyekben világsztárok pólóznak.  

E.ON férfi vízilabda OB I., felsőházi rájátszás, 1. forduló

BVSC-Zugló–Kaposvári VK 20–10 (6–3, 7–3, 3–2, 4–2) 

Budapest, Szőnyi út, 150 néző. Vezette: Kun Gy., Csizmadia Zs. 
BVSC-Zugló: Gyapjas V. – Tátrai D. (5), Mészáros M. (2), Csacsovszky E. (4), Csacsovszky A. (1), Gyárfás T. (2), Horváth Á. Csere: Csapó M., Kovács P. (2), Gál D., Bundschuh (1), Balogh B. (3). Vezetőedző: Kemény Kristóf. 
Kaposvári VK: Kósik – Dőry (2), Kakstedter (1), ifj. Berta J. (1), Pellei F., Baj (1), Juhász-Szelei (1). Csere: Szilágyi (kapus), Aranyi A. (1), Fülöp B. (2), Palatinus (1), Vindisch, Vadas, Vörös. Vezetőedző: Surányi László. 
Gól, emberelőnyből: 8/4, illetve 12/2. 
Gól, ötméteresből: 3/3, illetve /. 
Kipontozódott: Horváth Á. (25. p.), illetve Palatinus (15. p.) 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában