Teke

2024.03.03. 18:13

Nagyon megizzadtak a kötelező győzelemért

Bár 7–1-re nyert, de alaposan meg kellett izzadnia a győzelemért az Investment Közutasok Kaposvári TK csapatának a férfiteke Szuperliga 14. fordulójában. A vendég Szentgotthárd ugyanis jól tartotta magát, s végig ott loholt a hazaiak nyakán.

Sonline.hu

Fotó: Lang Róbert

A somogyiakat fűtötte a reváns vágya, ugyanis eddig mindössze egyetlen pontot hullajtottak el, s azt pont Szentgotthárdon. A visszavágás ugyan összejött, de a vendégek óriási küzdelemre kényszerítették az éllovast. Igaz, ehhez az is kellett, hogy ezúttal döcögött az investmentesek szekere.

Az ifimeccs viszont nagyon sima volt, hiszen Juhász Bence és Sziklási Tibor is alaposan odatette magát. Előbbi 595, míg utóbbi 639 (!) fát gurított, így hiába teljesítettek Oswald Dánielék is kiválóan, pont nélkül térhettek haza.

A felnőtteknél Pintér György volt az egész mezőny legeredményesebbje a maga 624 fájával, őt Farkas Sándor követte 612-vel, s Németh Máté is túlszárnyalta a hatszázat, egészen pontosan négy fával. Azt, hogy mekkora volt a küzdelem jól mutatta, hogy a vendégek mindössze 21 fával ütöttek kevesebbet, mint a házigazda, s csak kettővel kevesebb szettpontot (13:11) zsebeltek be, mint a listavezető.

– Úgy látszik, nekünk a Szentgotthárdi VSE a mumusunk, de szerintem inkább csak bemagyarázzuk magunknak – fogalmazott a meccs embere, Pintér György. – Sajnos nálunk több játékos nem hozta magát, ám ezzel együtt is bejött a papírforma.

A kötelező győzelem néha nagyon nehéz, azt bizonyította a szombati meccs is. – Még ha nem is ismeri el, de tudat alatt alábecsüli ellenfelét az esélyesebb együttes, mi ezt nem tettük meg, mégis alaposan megnehezítettük a saját dolgunkat – hangsúlyozta Pintér György. – A vasi egy rendkívül tehetséges és fiatal társulat, mely hullámzó teljesítményt nyújt, a találkozó után kicsit el voltak keseredve, hogy nem tudták kihasználni a megingásainkat, de ilyen a sport.

– A következő fordulóban a kiesés elől menekülő Bábolna érkezik hozzánk, úgy gondolom, ha hozzuk magunkat, akkor nem lehet probléma, majd jön egy kemény meccs Répcelakon, utána a szintén a bent maradásért hajtó Győrt fogadjuk, s mivel ők is az „életükért küzdenek”, oda kell tennünk magunkat. Aztán zárásként elutazunk Szegedre, ahol egy szuperrangadó vár ránk. Én úgy számoltam, hogy a második hely már szinte biztos, de nem akarjuk elbízni magunkat, s természetesen az utolsó gurításig küzdünk majd a bajnoki címért.

Pintér György beszélt a saját teljesítményéről is. – Eddig nem úgy ment, főleg itthon, ahogy azt elvártam magamtól, a szombati teljesítményemmel azonban már aránylag elégedett voltam.

Investment Közutasok Kaposvári TK–Szentgotthárdi VSE 7–1 (3515–3494)

Eredmények: Farkas Sándor 612–Járfás László 576 (3:1); Nagy Gergő (Sziklási Tibor) 508–Cseh Bence 616 (0:4); Kovács Gábor 591–Takács Tamás 578 (3:1); Pintér György 624–Pákai Zsolt 608 (2:2); Botházy Péter 576–Karba Noel (Oswald Dániel) 568 (2:2); Németh Máté 604–Karba Bálint 548 (3:1).

Az ifjúsági mérkőzésen: Investment Közutasok Kaposvári TK–Szentgotthárdi VSE 4–0 (1234–1163). Eredmények: Juhász Bence 595–Oswald Dániel 583 (2:2); Sziklási Tibor 639–Borsos Bence 580 (3:1).

forrás: Investment Közutasok Kaposvári TK

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában