Sí és snowboard

2024.03.22. 11:04

Tizenhétszer álltak dobogóra a szezonzárón a kaposváriak

Az ausztriai Murauban rendezték meg a 30. Havas Szezonzárót. A négy nap alatt különböző magyar kupa futamokat, illetve országos bajnokságokat rendeztek a síelőknek és a snowboardosoknak egyaránt.

Trancsik Zsanett Kármen

Tizenhat tagú csapattal vett részt a 30. Havas Szezonzárón a Pike 24 SC

A Pike 24 SC versenyzői a korábbi évekhez hasonlóan idén is képviselték Kaposvárt, ám ezúttal a korábbiaknál nagyobb, tizenhat tagú csapattal vettek részt a megmérettetésen.

– Az elmúlt évek sikeres szereplésén felbuzdulva gondoltuk úgy, hogy idén is ott a helyünk a rendezvényen és ismét megméretjük magunkat, bízva a jó szereplésben – mondta dr. Szerb Bence, a Pike 24 SC delegációjának vezetője. – Tizenhat résztvevővel utaztunk ki, közöttük voltak utánpótláskorú, felnőtt és senior síelők és snowboardosok egyaránt.

A kaposvári versenyzők mindennap örülhettek valamilyen éremnek. A nyitónapon a Sí Óriás-műlesiklás (Giant Slalom) Magyar Kupát tartották, amelyben az U6-os korosztályban élete első síversenyén Gyenesei Nelli a harmadik helyen végzett, míg U16-ban Gyócsi Petra első lett. 

 

Folytatták idei jó szereplésüket a Masters versenyzők is. Masters II. kategóriában lett aranyérmes Ballerini Giuseppe, míg Masters I-ben Szerb Bence szerzett ezüstérmet, míg Horváth Balázs bronzot.

Másnap a Snowboard Parallel Óriás-műlesiklás (Giant Slalom) Országos Bajnokság következett a programban, ahol a felnőtt nők között nagy küzdelemben Szerb Katalin a harmadik helyen végzett. A senior férfiak között szintén bronzérmet szerzett Kulcsár József.

A harmadik nap délelőttjén ismét a snowboardosoké volt a főszerep, hiszen a Parallel Műlesiklás (Slalom) Magyar Kupa küzdelmei következtek. Itt megismétlődött az előző nap eredménye és Szerb Katalin ismét a dobogó harmadik fokára állhatott fel.

 

Aztán síelők küzdelmével folytatódott a nap, a Parallel Műlesiklás (Slalom) Magyar Kupán. A versenyzőket rendkívül enyhe időjárás és körről körre gyorsan romló körülmények várták a pályán, ez azonban nem zavarta meg őket és a kaposváriak több dobogós helyezést is szereztek, hiszen a lányok között Gyenesei Nelli (U6) harmadik, Gyócsi Petra (U16 „b”) első, Gombos Mirella (U21 „b”) szintén első helyen végzett. A férfiak mezőnyében Gyenesei István (U16 „b”) második, Gombos Zalán (U21 „b”) első lett, míg a Masters I. férfiak között dr. Szerb Bence bronz és a Masters II. férfiak között Ballerini Giuseppe aranyéremnek örülhetett.

Az utolsó nap volt a megkoronázása az egész rendezvénysorozatnak, hiszen a legizgalmasabb versenyszámok következtek, a Sícross és a Boardercross Országos Bajnokság. Előbbiben több kaposvári versenyző is qualifikálni tudta magát az elődöntőkbe, ahonnan azonban nem sikerült a döntőbe jutás. A snowboardosok versenyében két somogyi is döntőbe tudott jutni a felnőtt nők, illetve a férfiak között, ahol aztán mindketten – Gombos Mirella, Balázs Bence – bronzéremmel távozhattak az ob-ról.

A dobogós helyeken kívül is számos értékes helyezést értek el a kaposváriak és még fontosabb volt a tapasztalatszerzés a csapat számára. A részletes eredmények elérhetők a Pike 24 SC weboldalán.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában