Történelmi siker

2024.03.24. 18:07

Történelmi siker: meg sem állt a döntőig a Kaposvár

Történelmet írt a KNRC azzal, hogy az Extraliga elődöntőjének harmadik mérkőzésen is legyőzte a tavalyi ezüstérmes Swietelsky-Békéscsabát, így bejutott a döntőbe.

Trancsik Zsanett Kármen

Szedmák Réka (szemben) volt a kaposváriak legponterősebb játékosa

Fotó: Muzslay Péter

Villámrajtot vettek a somogyiak, 3–0-val indítottak, de Glemboczki Zóra révén a Békéscsaba is elkezdte a pontgyártást. Nagyon agresszívan játszottak a hazaiak, így már 8–3-nál időt kellett kérnie Tóth Gábornak; nehezen tudták áttörni tanítványai az ellenfél blokkfalát. A szünet után tovább meneteltek a kaposváriak, olyannyira, hogy 11–4-nél már a második idejét is ki kellett kérnie Tóth Gábornak. Nagy magabiztosságot adott a somogyiaknak az is, hogy a hosszú labdamenetek végén ők örülhettek, a védekezésük is kiváló volt. 16–6-nál már tíz volt közte, ezután pedig zsinórban három pontot szereztek a vendégek. A menetelést Sara Dias törte meg, s ugyanennyit gyűjtöttek sorozatban a hazaiak is. A nyitójátszmában a viharsarkiaknál csak Glemboczki és Miroslava Paskova-Kaneva volt eredményes, míg a másik oldalon jobban eloszlottak a pontok. 20–11 után pedig már csak a KNRC menetelt, mely így egész tetemes fölénnyel, tizennégy egységgel nyerte az első szettet.

 

A második etapot is 3–0-val indította a Kaposvár, ám ezúttal már egy sokkal szorosabb mérkőzést láthattunk. Továbbra sem hagyták egyenlíteni ellenfelüket a somogyiak, ismét elhúztak hárommal. Sokkal keményebben küzdött a Békéscsaba, mint a nyitójátszmában, két-négy egységnél nagyobb különbséget nem tudott kialakítani a hazai csapat. Aztán 20–18-nál az összecsapás során először kért időt Vincent Lacombe, ám ez nem segített, ugyanis úgyszint a meccs során először, 20–20-nál egyenlítettek a viharsarkiak. De ezután már csak a KNRC volt eredményes, mely jobban bírta a hajrát, így a második játszmát is megnyerte. 

A harmadik felvonásban először, a Swietelsky szerezte meg az első pontot. Ez volt a legkiélezettebb játékrész, többször egyenlített, s többször átvették a vezetést a vendégek, de 8–6-nál már kettő volt a különbség, így Tóth Gábor időkéréssel próbálta rendezni a sorokat. Mely bevált, mivel csapat rögtön pontot is szerzett, 9–10-nél pedig már Vincent Lacombe is magához hívta tanítványait, de tovább menetelt az ellenfél, már négy volt közte, mely különbséget tartani is tudott a Békéscsaba. Kisebb hullámvölgybe kerültek a kaposváriak, ezúttal ők futottak az eredmény után, ám Szedmák Réka erős támadásainak köszönhetően már csak egy volt közte. Marta Hurst pedig 17–17-re egyenlített, de vezetést még nem tudta átvenni a csapata, de 20–19-nél már igen, ezután felváltva estek a pontok. De a legfontosabb pillanatban a KNRC szíve volt a helyén, így történelmi sikert ért el azzal, hogy bejutott az Extraliga döntőjébe, legyőzve a tavalyi ezüstérmes Swietelsky-Békéscsabát.

Kaposvári NRC–Swietelsky-Békéscsaba 3–0 (–11, –20, –22)

Kaposvár Aréna, 410 néző. Vezette: Szabó, Bátkai-Katona.

KNRC: Radnai 2, Dias 14, Hurst 9, Vilvert 12, Martin, Szedmák 21. Csere: Rády (liberó), Nicolai, Godó. Vezetőedző: Vincent Lacombe.

Swietelsky: Paskova-Kaneva 3, Kump 4, Stepanenko 11, Glemboczki 11, Pintér 7, Kotormán. Csere: Molcsányi, Kertész (liberók), Strumilo 4, Aydinogullari, Becic. Vezetőedző: Tóth Gábor.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában