Ökölvívás

2024.04.19. 12:41

Bronzérmet nyert az Európa-bajnokságon a somogyi ökölvívó

Két magyar induló is dobogóra állhatott a Horvátországban megrendezett ifjúsági ökölvívó Európa-bajnokságon: Nileborg Krisztián ezüst-, a Lelle Fitness és Küzdősport Egyesület ökölvívója, Varga Sára pedig bronzéremmel zárt.

Sonline.hu

Varga Sára edzőjével, Farkas Józseffel

Az idei első korosztályos ökölvívó világversenyt rendezték meg április első felében Horvátországban, ahol a kontinens legjobb ifjúsági bunyósai gyűltek össze. A tavalyi Európa-bajnokságon korábban nem látott mennyiségű, hét éremmel tért haza a magyar válogatott, a „sikerkovácsok” közül viszont majdnem mindenki kiöregedett a kategóriából, így szinte teljesen kicserélődött kerettel vágott neki az idei kiírásnak a magyar csapat, több elsőévessel ifistával.

A tizes keretből hatan az első meccsükön kikaptak, a többiek viszont sikerrel vették a kezdő akadályt: Frank Dániel (60 kilogramm) a legjobb harminckettő között lengyel ellenfelet vert, Müncz Kata (63 kilogramm) pedig a nyolcaddöntőben spanyol riválist múlt felül, ám a második győzelmüket egyikőjük sem tudta begyűjteni.

Az elsőéves Varga Sárának (57 kilogramm) is a második összecsapása jelentette a végállomást, ám mivel ő a negyeddöntőben kezdett (amely során az ukrán ellenfelével szemben már a második menetben lezárta a meccset), emiatt már biztos érmesként várta utána a folytatást. A legjobb négy között horvát bunyós állította meg, így bronzéremmel fejezte be a viadalt a somogyiak 16 éves bokszolója.

– Sári szépen menetelt, az ukrán ellenfele ellen döntő fölénnyel nyert, ami után a hazaiak reménységével csapott össze. Nagyon szoros meccs volt, le a kalappal előtte, hogy elsőéves létére így meg tudta mutatni a tudását. Szép jövő áll előtte, nagy potenciál van benne, koncentrált ökölvívóról van szó az esetében. Le a kalappal – értékelt Ács József, a csapat szövetségi edzője az Utánpótlássportnak

A keret legeredményesebb tagjaként Nileborg Krisztián várta az eseményt, aki 2022-ben junior Európa-bajnokságot nyert, tavaly pedig elsőévesként ifjúsági Eb-ezüstöt szerzett – ezt szárnyalta volna túl Porecben. Nem járt messze tőle, a nyolcaddöntőben fehérorosz, a negyeddöntőben pedig belga ellenfelet vert magabiztosan, míg a legjobb négy között izraeli riválissal szemben fordított. A finálé is szoros küzdelmet hozott, az ukrán bokszoló viszont megosztott pontozással megnyerte a 75 kilogrammosok aranyérmét, így Nileborg megismételte a 2023-as eredményét, ismét második lett.

A magyar csapat: lányok: Talpas Roxána (48 kg), Böjti Gréta (52 kg), Varga Sára (57 kg), Müncz Kata (63 kg). Fiúk: Nagy Mátyás (51 kg), Kozák Kevin (54 kg), Frank Dániel (60 kg), Burai Roland (63,5 kg), Nileborg Krisztián (75 kg), Váradi Sándor (80 kg).

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában