Kézilabda

2024.04.04. 18:22

Keményen küzdöttek a csurgóiak, de a végjáték a zöld-fehéreké volt

Nagy menetelés után látogatott Csurgóra a FTC-­Green Collect, míg a Csurgó több hete nem játszott tétmérkőzést. Várható volt, hogy nagyon taktikus és izgalmas mérkőzés vár a kézilabda-fanatikusokra ezen a találkozón.

Huszár Hajnalka

Fotó: Szabados Árpád

Magabiztosan kezdte a találkozót a Csurgó. Az egész mérkőzésen kiválóan teljesítő Gábor Marcell indította a hazai gólgyártást, és gyorsan elhúztak a hazaiak. Természetesen Kovacsicsék ezt nem hagyták annyiban, és elkezdtek felzárkózni. Fej fej mellett haladtak a csapatok, látszott, hogy mind a két oldalon kiválóan felkészített játékosok vették fel a küzdelmet. Hol az egyik, hol a másik csapat vezetett, de a végjátékban sikerült elhúznia a hazai gárdának, így kétgólos előnnyel várhatták a folytatást Hollóék. 

A második játékrészben is záporoztak a gólok, de Borbély egy szabálytalan cserét követően végleg kiszállt a játékból – szabály értelmében jogtalan előnyszerzés miatt piros és kék lapot kapott –, de ez inkább a hazai csapatot zavarta meg. Lékai duplája és Balogh gólja után már egál volt az eredményjelzőn. Nem adta könnyen az előnyt a Csurgó, de csak a félidő derekáig tudta tartani magát Baranyai Norbert csapata. Füzi 45. percben lőtt góljával átvette a vezetést a fővárosi gárda. Nem jöttek össze a somogyi támadások, de hála Papp Tamás szuper játékának, sikerült visszavenni a vezetést. Pásztor István időkérése megtörte a hazai csapat lendületét, Nagy Bence gólkirályhoz méltó lendülettel vette hátára a csapatot, és visszavették a vezetést. 

A végső hajrára háromgólos hátránynál sem adta fel a harcot a Csurgó. Tóth és Krsz­mancsics is bevette Győri kapuját, és már csak egyetlen egy találat maradt a vendégek előnyéből. Sajnos az utolsó negyven másodpercben a Fradi nem engedte ki a kezéből az irányítást, így elúszott az egyenlítés lehetősége. Hatalmasat küzdött a Csurgó, legalább egy pontot érdemelt a somogyi alakulat. 

Csurgó–FTC 29–30 (16–14) 
Csurgó, 800 néző. V.: Horváth P., Marton. 

Csurgó: Holló – Zagar 3, Gábor M. 6, Papp T. 2, Vasvári, Tóth P. 3, Bazsó 3. Csere: Füstös Á. (kapus), Szeitl E. 2., Mazurek 2, Gebhardt, Krszmancsics 4 (2), Horváth P., Tufegdzsics 3 (1), Borsos, Herceg 1. Vezetődző: Baranyai Norbert. 
FTC: Győri K. – Bujdosó, Bognár A. 4, Lékai 8, Debreczeni 3, Nagy B. 5, Kovacsics 2. Csere: Borbély (kapus), Pordán, Füzi 5, Balogh Zs. 3 (1), J. Mikita, Csörgő, Imre B., Pető. Vezetőedző: Pásztor István. 

Kiállítások: 8, ill. 10 perc. 
Hétméteresek: 6/3, ill. 2/1. 

Baranyai Norbert: – Az FTC nagyon jó formában van, és mi hiába nyújtottuk az idény egyik legjobb játékát, nem sikerült nyernünk. A kiharcolt első félidei előnyt nem tudtuk megtartani, hiába küzdöttünk az utolsó pillanatig, nem volt lehetőségünk az egyenlítésre. 

Pásztor István: – A Csurgó idén hullámzó teljesítményt nyújt, de nagyon felkészült, és hatalmas iramot diktált. Két hét alatt tizennégy mérkőzést játszottunk, a második játékrészből mindig pozitívan jöttünk ki, most is így történt. A végére sikerült némi előnyt kiharcolnunk, és az utolsó pillanatig meg is őriztük. 
 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában