Röplabda, Extraliga, döntő

2024.04.14. 09:53

Közel volt a győzelem, de a címvédő örülhetett a maratoni csata végén

Maratoni küzdelmet hozott a női röplabda Extraliga döntőjének második mérkőzése a Kaposvár Arénában. A KNRC 0–2-ről egyenlített, ám a végén ismét a címvédő Vasas Óbuda örülhetett.

Trancsik Zsanett Kármen

Adriani Vilvert tizenöt pontig jutott

Fotó: Muzslay Péter

Igazán hosszú labdamenetekkel teletűzdelt nyitójátszmának lehettek szemtanúi a szép számmal kilátogató szurkolók. Feltüzelve játszottak a kaposváriak, sok energiát kaptak a közönségtől. Az első mérkőzéshez képest feljavultak a somogyiak a sáncolásban. 7–9-es állásnál kért időt először Vincent Lacombe, ám ez nem tudta megállítani a Vasas menetelését, pedig abszolút nem játszottak bizonytalanul a hazaiak. Már öt is volt közte, de 20–22-nél már Ioannis Athanasopoulos is kénytelen volt kikérni az idejét. Aztán szettlabdához jutott a címvédő, ám Sara Dias kettőt is hárított, így ismét időt kértek a vendégek, ezután pedig már csak egy volt a különbség. Egyenlíteni viszont nem tudott a KNRC, így a Vasas nyerte az etapot.

Kiélezetten folytatódott a második játékrész is, viszont több pontot is ajándékozott ellenfelének a Kaposvár. Azonban nem hagyta elhúzni az ellenfelet, fej-fej mellett haladtak a csapatok. 14–12-nél először Athanasopoulos hívta magához az övéit, ismét nagyon lelkesen, agresszívan játszottak a somogyiak, de az időkérés után zsinórban öt pontot szereztek az angyalföldiek. Hullámvölgyekkel teli volt ez a felvonás, egyszer a hazaiak tettek szert többpontos vezetésre, egyszer az ellenfél. 14–16-nál már Vincent Lacombe is időt kért, 22–22-nél pedig újra egyenlő volt az állás, s a vezetést is átvették a kaposváriak. Az adok-kapok csata után azonban ismét a Vasas örülhetett.

 

Magabiztosan kezdték a somogyiak a következő játszmát, 8–8-ig végig vezettek, ám ezután már felváltva estek a pontok. 13–16-nál már második idejét kérte ki Vincent Lacombe, ezután 17–17-ig meg sem álltak a hazaiak, akik a vezetést is átvették. Igazán izgalmas labdameneteket láthattunk, valamint a hangulatra sem lehetett panasz. A feszültség a tetőfokára hágott, miután a kaposváriak jutottak előbb szettlabdához, a címvédő pedig egyenlített, aki több pontot is ajándékozott a véghajrában az ellenfelének. Nagy izgalmak után egy video challenge-nek köszönhetően játszmát rabolt a Vasastól a KNRC, a közönség pedig úgy éltette a csapatot, mintha az megnyerte volna az összecsapást.

A továbbiakban még határozottabban játszottak a hazaiak, hárommal is mentek, 6–2-nél pedig időt is kért Athanasopoulos, akinek együttese több hibát is vétett, valamint elég bizonytalanul játszott. Már hét is volt közte, csak futottak az eredmény után a vendégek, az aréna pedig szinte felrobbant már. Három szettlabdát még hárított a Vasas, de végül hét ponttal nyerte a negyedik felvonást a KNRC, így következett a mindent eldöntő etap.

Az utolsó játékrész Taylor Bannister bombájával indult, de ebben a szettben is kiélezett küzdelem folyt a pályán. 6–4-es kaposvári vezetésnél kért időt Athanasopoulos, hiszen sorozatban négy egységet gyűjtött az ellenfél. Ám 6–7-nél már Lacombe-nak kellett magához hívnia tanítványait, azután kétpontos angyalföldi előnnyel cseréltek térfelet a csapatok. Már néggyel is ment az ellenfél, de kettőre még fel tudták küzdeni magukat a somogyiak. Az egyenlítésre viszont már nem volt lehetőség, a Vasas Óbuda nyerte 3–2-re a 156 perces viadalt, így már egy sikerre került a címvédéstől.

Kaposvári NRC–Vasas Óbuda 2–3 (23, 25, –28, –18, 12)

Kaposvár Aréna, 1200 néző. Vezette: Tillmann, Mezőffy.

KNRC: Hurst 18, Vilvert 15, Martin 1, Szedmák 23, Radnai 5, Dias 27. Csere: Rády (liberó), Nicolai, Godó, Maiorano. Vezetőedző: Vincent Lacombe.

Vasas: Török 13, Gyimes-Capet 9, Bannister 25, Sillah 24, Abdulazimova 13, Gülübay 5. Csere: Juhár (liberó), Tóth, Jámbor, Papp 1, Fricova 3. Vezetőedző: Ioannis Athanasopoulos.

Vincent Lacombe: –  Óriási volt a küzdelem, közel jártunk, csak egy-egy pont döntött. Büszke vagyok arra, ahogyan harcoltak a lányok. A harmadik találkozón mindent bele kell adnunk, a végsőkig kitartunk és ha így játszunk, akkor bármi megtörténhet.

Ioannis Athanasopoulos: – A Kaposvár a nyitásaival alaposan kibillentett minket a komfortzónánkból. A harmadik játszma végén így is lezárhattuk volna a meccset, nem sikerült és a hazaiak ettől új erőre kaptak, még több önbizalmuk lett. Az ötödik szettben sikerült agresszívan játszanunk, a lányok fel tudtak állni a padlóról, és megnyertük a meccset.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában