Darts

2024.04.13. 22:38

Meláth Ákos jött ki győztesen a nyílzáporból

Ismét megtelt dartsosokkal a Kaposvári Vikingek Darts Club Füredi úti bázisa, amely ezúttal egy amatőr, 501-es versenynek adott otthont.

Klein Péter Nándor

Fotó: Lang Róbert

Ahogy azt már megszokhattuk: ha verseny van, a környék dartsosai a Kaposvári Vikingek Darts Club Füredi úti termében gyülekeznek, hogy megpróbálják összehozni a tökéletes, kilencnyilas kiszállót. A nevezők számát tekintve nem hanyatlik a sportág iránti érdeklődés Kaposvár vonzáskörzetében, ugyanis ezúttal is telt ház előtt záporoztak a nyilak, összesen nyolc táblára. Az 56 nevezőt a szervezők nyolc, hetes csoportba sorolták, ahonnét az első hat jutott tovább.

Hölgyek is tábla elé álltak a Kaposvári Vikingek versenyén Fotó: Lang Róbert

Már a két nyert legig tartó csoportküzdelmek is hoztak izgalmakat, melyek csak fokozódtak az egyenes kieséses szakaszban, ahol már három nyertes játszma szükségeltetett a továbbjutáshoz. A döntő is szoros meccset hozott, végül Meláth Ákos nyerte a Pintér Barna elleni finálét négy-három arányban. A megosztott harmadik helyen Lassu József és Pető Zsolt végzett. 
– Remek, pörgős versenyen vagyunk túl – értékelt Donmayer Zoltán, a Kaposvári Vikingek Darts Club elnökségi tagja. – A lebonyolításban ezúttal is rengeteget segített a kaposvári Böröczi Áron DartsUp programja.

Fotó: Lang Róbert

A különdíjasok is a dobogósok közül kerültek ki, hiszen a legtöbb 180-at Meláth Ákos dobta, míg a legmagasabb kiszálló (116) Pető Zsolt nevéhez fűződik.
A kaposváriak legközelebb május 11-én, egy nyílt, páros versenyre várják a darts szerelmeseit.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában