Posztobányi első, Dénes ötödik gólja nem ért pontot

2024.04.07. 20:56

Ötmeccses negatív szériában a BFC Siófok

Folytatta mélyrepülését a Dragan Vukmir által irányított BFC Siófok, mely hiába szerzett két gólt, az még a döntetlenre sem volt elég a Gyirmót FC Győrrel szemben hazai pályán. A balatoniak február huszonötödike óta nem nyertek, öt bajnokin egyetlen pontot szereztek és kaptak tizenhárom gólt.

Keszthelyi Zoltán

Fotó: Németh András

A Gyirmót elleni bajnoki idén már a negyedik volt, melyen két rúgott góllal sem tudott nyerni a Siófok, ezeken mindössze egy pont jött össze nekik.

Fotó: Németh András

A balatoniak jól kezdtek, Major belőtt labdáját Dénes rúgta Hársfalviba (13. p.), majd Varjas fejese találta el őt szöglet után (14. p.), ezt követően szereztek egy szabályos gólt Dénes révén, akit Németh hozott helyzetbe, ám les címén Gaál Ákos ezt érvénytelenítette. A kimaradt helyzetek megbosszulták magukat Winter segítségével, aki Medgyes elé tenyerelte Lányi beadását, előbbi Madarászhoz passzolt, akinek már nem volt nehéz dolga (0–1).

Gyorsan egyenlítettek

A szünet után huszonegy másodperc elég volt az egyenlítéshez, Németh kapufája után Dénes passzolta a hálóba (1–1). Itt lehetett volna egy fordulat, ám Dénes beadása után Németh kísérlete elment a bal kapufa mellett (47. p.). Balatoni vezetés helyett egy kontrából – az egyenlítés után három perccel – újra a vendégek jutottak előnyhöz: Varga nem tudott lekapcsolni egy Kicsunnak szánt indítást, Vékony elkésett a keresztezéssel, Winter pedig csak beleütni tudott a lövésébe, hárítani nem (1–2). Jöttek a cserék és háromról négy védőre váltott a Siófok, de ez sem tette magabiztosabbá a hátsó alakzatot, Madarász bőrözte be Varjast, akinek későn jött a segítség Vargától, a támadó pedig kilőtte a jobb sarkot (1–3). Schildkaraut szögletéből szépített ugyan Posztobányi (2–3), ám az egyenlítés nem jött össze a hajrában, sőt a kitámadó balatoniak kaptak még egyet a hosszabbításban Erdeinek köszönhetően (2–4), igaz ennek már nem volt jelentősége.

Merkantil Bank Liga – 27. forduló
BFC Siófok – Gyirmót FC Győr 2–4 (0–1)
Siófok, Városi Stadion, 300 néző. Vezette: Gaál Ákos (Király Zsolt, Kulman Tamás)
BFC Siófok: Winter – Varjas Z., Hegedűs J. (László D., 53.p.), Vékony – Major G. (Schildkraut, 69.p.), Gyurkits (Szedlár, 53.p.), Posztobányi, Kitl M. (Svedjuk, 53.p.), Varga B. – Dénes, Németh B. Vezetőedző: Dragan Vukmir
Gyirmót FC Győr: Hársfalvi – Lányi, Csörgő V., Hudák D. (Hajú Á., a szünetben), Szegi – Kovács M., Szőke G. – Kicsun (Kovács D., 76.p.) Madarász (Erdei M., 91.p.), Medgyes Z. – Adamcsek (Molnár J., 69.p.). Vezetőedző: Tamási Zsolt
Gólszerzők: Dénes (46.), Posztobányi (77.), illetve Madarász (27., 71.), Kicsun (49.), Erdei M. (95.p.)

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában