Labdarúgás

2024.05.12. 19:10

Időntúli büntetővel nyert a Rákóczi FC

A ráadás perceiben értékesített tizenegyessel győzött a Mohácsi TE 1888 otthonában a Kaposvári Rákóczi FC a harmadosztályú labdarúgó-bajnokság Dél-Nyugati csoportjának 28. fordulójában.

Klein Péter Nándor

A kiesés elkerülése ellen küzdő Mohács otthonában vendégszerepelt a forduló előtt az ötödik helyen álló Kaposvári Rákóczi FC, amely abban a tudatban lépett pályára, hogy kikapott az előtte álló Dunaföldvár, így egy győzelem esetén felléphetett volna a negyedik pozícióba. Így mind a két csapatnak adott volt a motiváció a győzelemre, ebből adódóan pedig harcos, pörgős játékkal indult a találkozó. A Rákóczi gyors, rövidpasszos futballra építve próbálkozott feltörni az ellenfél védelmét, melyben többször is okozott fennforgást, azonban az első nagy lehetőség a hazaiak előtt adódott: Horog Ádám tizenhét méterről leadott, megpattanó lövésénél kellett bravúrt bemutatnia Mikler Dánielnek, majd a szöglet után újra a mohácsiak támadója veszélyeztetett, de fejese centikkel elkerülte a kaput. Ez a kimaradt lehetőség gyorsan megbosszulta magát, ugyanis a követkető kaposvári támadásnál Encz Marcell a kapusát, Somogyi Mátét és a Rákóczi támadóját, Babinszky Bencét megelőzve szeretett volna felszabadítani, de ehelyett a saját kapujába passzolta a labdát (0–1). 

Az öngól érhetően megfogata a baranyaiakat, de ezt nem tudta kihasználni a Rákóczi, ami Somogyi kapusnak köszönhető, aki nagy bravúrral ütötte ki a bal felsőből Gál Mátyás fejesét. Az előreívelésekre és a pontrúgásokra alapozó mohácsiak, akiket az elég erős szél is támogatott az első félidőben, a játékrész derekán egyenlítettek, miután Loch Péter szabadrúgását követően Racskó Roland fejelte a labdát a bal felsőbe (1–1). Ez azonban még nem volt súlyos csapás ahhoz képest, ami ezt követően várt a Rákóczira: a szünet előtt pár perccel ugyanis egy ütközést követően a csapat házi gólirálya, Hampuk Ádám kapott a térdéhez, majd csak hordágyon tudta elhagyni a pályát. A hiánya újabb súlyos veszteség a zöld-fehérek számára.

A második játékrész két ígéretes Bíró Dominik lövéssel indult, de mindegyik után Somogyi kapus volt a végállomás. A Rákóczi egyértelműen uralta a mérkőzést, szinte végig nyomás alatt tartotta a Mohácsot, de a jól tömörülő védelmet hiába próbálta minden eszközzel megbontani, a nagy akarat ellenére nem jött az áttörés. Ennek köszönhetően az utolsó percekben mind a két fél a maga javára fordíthatta volna a találkozót, amihez a hazaiak álltak előbb közelebb, ugyanis Racskó Roland egy kavarodás után a felső kapufára pörgetett, majd a másik oldalon Mayer Milán szabadrúgása után bravúrral tartotta meccsben csapatát Somogyi Máté. A ráadás perceiben viszont kifizetődött a kaposváriak minden befektetett energiája: Horváth Balázs buktatásáért jutott büntetőhöz jutottak, melyet Mayer Milán biztos lábbal értékesített (1–2), ezzel pedig bezsebelte a pontokat a zöld-fehér gárda.

Mohácsi TE 1888–Kaposvári Rákóczi FC 1–2 (1–1)
Mohács, Újvárosi Stadion, 200 néző. V.: Németh G. (Kulcsár D., Halmai K.).

Mohácsi TE 1888: Somogyi – Loch, Encz, Racskó, Vég B. – Kiss I. (Izsák, a 63. percben), Dér – Szabó D. (Károly B., a 69. percben), Bohata, Horog (Spannenberger, a 69. percben) – Csernik (Aszalós, a 81. percben). Vezetőedző: Péter József.
Kaposvári Rákóczi FC: Mikler D. – Gál M., Harsányi D., Kiss-Fónai – Ekker (Mayer, a ), Horváth B., Pintér M. (N. Mazzonetto, a 68. percben), Szederkényi, Pusztai – Babinszky, Hampuk (Bíró D., a 45+2. percben). Vezetőedző: Székely Tibor.

Gólszerzők: Racskó (a 25. percben), illetve Encz (a 15. percben - öngól), Mayer (a 92. percben – 11-esből).
Kiállítva: Spannenberger (a 90. percben).
Sárga lap: Szabó D. (a 45+1. percben), Racskó (a 63. percben), Aszalós (a 81. percben), illetve Ekker (a 29. percben).

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában