Somogy vármegyei I. osztályú labdarúgó-bajnokság: tavasszal hibátlan maradt a Nagyatád

2024.06.10. 07:00

Azon a meccsen született a gólrekord, amelyet előbb lefújtak

Megpróbáltuk csokorba gyűjteni a Somogy vármegyei I. osztályú labdarúgó-bajnokság 2023/2024-es szezonjának legérdekesebb történéseit. Tegyük gyorsan hozzá, volt miből válogatni...

Fenyő Gábor

Fotó: Németh Levente

Akadt szép számmal váratlan eredmény, avagy igencsak vaskos meglepetés a 2023/2024-es idényben. Ezekből szemezgettünk.

Az év csapata

Egyértelműen a Papp Zoltán vezényelte Nagyatád, amely az ősszel begyűjtött 41 pontjához a tavaszi folytatásban még 42-tőt tett hozzá. Pedig az első félévben – miután előre hozták a tavaszi nyitányt – két körrel többet játszottak a csapatok... A Nagyatád tavasszal egyetlen pontot sem hullajtott el, s roppant magabiztosan, 13 pont előnnyel lettek (újra) bajnokok, a Magyar Kupában pedig a jövő évi országos táblára jutottak úgy, hogy egy hete Balatonlellén a hazaiak vezettek 2–0-ra.

Bajnok a Nagyatádi FC
Fotó: Lang Róbert

Az év (meglepetés)edzője

Ez a büszke titulus Pintér Gergőt illetik. A kadarkútiak mestere hosszú éveken át segédkezett Pandur Ádámnak, és sokan féltették, hogy meg tud-e birkózni új feladatával. Jelentjük, igen. A bajnokság legvégén, a 30. fordulóban a tavaszi listavezető Balatonlellét szorították le a dobogóról.

A legnagyobb arányú győzelem

Május 18-án, az utolsó előtti, 29. fordulóban játszották a Marcali–Segesd bajnokit. Az első 45 perc után 5–0-ra mentek a házigazdák, a folytatásban viszont négy percenként rugdosták a gólokat, s a vége 16–0 lett. A marcali gólözönből a gólkirály Bradics Tamás hatot vállalt, aki a szezon végére 36 gólig jutott.

Bradics Tamás
Fotó: Mócza Daniel

A legtöbb gól

Nem egészen egy hónappal korábban, egészen pontosan április 20-án a 25. fordulóban a Toponár–Segesd meccsen esett a legtöbb gól; a hazaiak 16–1-re húzták be a mérkőzést. Más kérdés, hogy még ennél is több gól születhetett volna, ha negyedórával a rendes játékidő letelte előtt a vendég segesdiek sérülések miatt nem fogynak el...

Gólfesztivál a Toponár-Segesd meccsen
Fotó: Muzslay Péter

Gólvadászok

A legtöbb gólt egy találkozón Bradics Tamás szerezte, amikor is hatszor talált be a kapuba. „Mesterötöst” ketten értek el, mégpedig Pető Tamás a 25. körben a Segesd ellen, valamint a Balatoni Vasas játékosa, Bene Zsombor még március 2-án a 18. fordulóban. A szenvedő fél – nem nehéz kitalálni – most is a segesdi együttes volt...

Őszi gólzuhatag

Bár a tavaszi folytatásban több gólt láthattak a szurkolók, azért említsük meg az őszi „leget” is: október 13-án a Balatoni Vasas 11 góllal küldte haza az Öreglakot. Ez volt az első félév legnagyobb arányú győzelme.

Balatoni Vasas–Öreglak
Fotó: Németh András

Döntetlenek köre

A március 9–10-ei 19. fordulóban volt (talán) a legkisebb meccsenkénti gólátlag, egészen pontosan kerek három. Ennek az volt az oka, hogy a mezőny fele, azaz nyolc csapat képtelen volt bevenni ellenfele kapuját, ráadásul három mérkőzés is gól nélküli döntetlennel zárult.

Színes kártyák

A most  zárult bajnoki szezonban a 23 éves kadarkúti Simon Rolandot állították ki a legtöbbször; három találkozón is villant számára a piros lap. A legtöbb sárgát viszont a 24 esztendős toponári Baranyi Dániel gyűjtötte be, aki 12-öt szedett össze.

A legtapasztaltabb játékos

A 44 éves Hegedűs Gyula immár a hetedik szezonját töltötte balatonlellei színekben, aki alighanem a mezőny legtapasztaltabb játékosa. Öt csapat tagjaként (Bp. Vasas SC, Diósgyőri FC, Debreceni VSC, BFC-Siófok és Szolnoki MÁV FC) összesen 135 mérkőzésen szerepelt az NB I.-ben. A Debrecennel háromszor egymás után bajnoki címet ünnepelhetett (2005–2007), míg a Vasassal – a 2005/2006-os szezon tavaszi felvonását a fővárosi piros-kékeknél töltötte kölcsönjátékosként –, majd rá egy évre a Debrecennel játszhatott Magyar Kupa-döntőt.

MESTERLÖVÉSZEK

A góllövőlista: 1. Bradics Tamás (Marcali) 36 gól; 2. Vukan Nikolics (Nagyatád) 26 gól; 3. Bene Zsombor (Balatoni Vasas) 23 gól; 4. Laczkó Dávid József (Toponár) 22 gól; 5. Decsi Richárd (Toponár) 21 gól; 6–8. (holtversenyben) Németh János Attila (Balatonlelle), Kollega Krisztián (Juta) és Boros Tamás (Csurgó) 19 gól; 9. Balogh László (Marcali) 18 gól; 10–14. (holtversenyben) Horváth Péter (Nagyatád), Kelemen Kevin (Balatonlelle), Ivusza Gábor (Toponár), Pető Tamás (Toponár) és Tompa István (Barcs) 17 gól; 15–17. (holtversenyben) Dekanics Márk (Nagyatád), Márton András (Nagybajom) és Simon Róbert (Kadarkút) 16 gól; 18–21. (holtversenyben) Babai Gábor (Nagybajom), Palkovics Tamás (Kadarkút),Orsós Viktor Márk (Kaposfüred) és idősebb Virágh Krisztián (Öreglak) 14 gól; 22. Weimann Richárd (Nagybajom) 13 gól; 23. Szántó Bence (Kaposfüred) 12 gól.

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában