labdarúgás

2018.05.27. 21:06

Bajnok a Kaposvári Rákóczi

Fontos győzelmet aratott Andráshidán a Kaposvári Rákóczi FC. A somogyi zöld-fehérek sikerükkel a három pont mellett a bajnoki címet is megszerezték.

Klein Péter

A Tarr Andráshida SC otthonában játszotta szezonbéli utolsó idegenbeli bajnoki mérkőzését a Kaposvári Rákóczi FC.

A kaposváriak lényegesen többet birtokolták a labdát az első játékrészben, és próbáltak nyomást gyakorolni a hazaiakra. A zalaiak jobbára kontrák révén jöttek ki a szorításból, s tudtak helyzeteket kialakítani. Az első komolyabb lehetőség az andráhidaiak előtt adódott, Pajor Imre beadása után Tóth László kísérlete kevéssel ment fölé az első félidő derekán, majd Vittman Ádám átlövését védte Slakta Balázs. A Rákóczi a félidő utolsó perceiben a kapuja elé szegezte az Andráshidát, de nem tudta gólra váltani a fölényét. Igaz ehhez kellettek Horváth Márton jó védései is. A zalaiak kapusa előbb Vachtler Csaba, majd Szakály Attila szabadrúgását tudta kitolni a jobb alsóból.

A második félidő elején Szegleti Gergely közeli lövésénél kellett bravúrt bemutatnia Slakta Balázsnak, míg a másik oldalon Sóron Tibor lőtt közelről fölé Szakály Attila oldalszabadrúgását követően. A folytatásban a Rákóczi két perc leforgása alatt eldöntötte a három pont sorsát. Előbb Kollega Krisztián beadására Nagy János érkezett harcosan és a kapust megelőzve pöckölte a hálóba a labdát, majd Sóron Tibor egy egyéni akció után önzetlenül tálalt az érkező Nagy Krisztián elé, aki nem hibázta el a ziccert. Az utolsó percekben kis híján szépítettek a zalaiak, de Slakta Balázs hibája után Vachtler Csaba még ki tudta vágni a labdát a gólvonal előtt. A somogyi zöld-fehérek sikerükkel négy pontra növelték előnyöket az FC Ajkával szemben. Így az utolsó forduló eredményétől függetlenül bajnok a Rákóczi!

Tarr Andráshida SC–Kaposvári Rákóczi FC 0–2 (0–0)

Andráshida, 350 néző. V.: Móri (Rigó, Bőhm).

Tarr Andráshida SC: Horváth M. – Simonfalvi, Kalamár, Major M., Horváth T. – Marsai – Pajor (Ferencz, 67. p.), Szegleti, Kovács L. (Horváth D., 67. p.), Tóth L. (Kónya, 85. p.) – Vittman. Vezetőedző: Dobos Sándor.

Kaposvári Rákóczi FC: Slakta – Vachtler, Ur, Lakatos G., Hadaró – Szakály A., Nagy K. – Nagy J., Ivancsics (Godzsajev, 64. p.), Kollega K. (Laczkó, 85. p.) – Rajczi (Sóron, 55. p.). Vezetőedző: Deákvári Antal. Edző: Waltner Róbert.

Gólszerzők: Nagy J. (63. p.), Nagy K. (66. p.).

Sárga lap: Kovács L. (36. p.), Marsai (43. p.), Szegleti (75. p.), illetve Ivancsics (31. p.), Nagy K. (50. p.), Godzsajev (86. p.).

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában