Hírek

2005.06.15. 00:00

Kimentették a lángoló lakásból

A tűzoltókat a békásmegyeri Kabar utcához riasztották. Az egyik tízemeletes ház negyedik szintjén lévő lakás vált a lángok martalékává. A bent alvó férfi életben maradt.

Dávid Szonja–Vég Márton

[caption id="" align="alignleft" width="109"] Marosi Gyula nem érzi magát hősnek
[/caption]– Lángokban állt szinte az egész épület. Rettenetes látvány volt, még sosem féltem ennyire. Borzalmas volt látni, ahogy egyre feljebb és feljebb csaptak a lángok – mondta el a Reggelnek a ház gondnoka. A békásmegyeri Kabar utca egyik tízemeletes házához délelőtt riasztották a tűzoltókat. Csak nagy nehézségek árán jutottak közel a házhoz, ugyanis útjukat állta a játszóteret körbevevő vaskorlát. Így először ezt az akadályt kellett speciális eszközökkel átvágni. Csak ez után kezdhették az oltást. Az egyik negyedik emeleti lakás gyulladt ki. A tűz okát nem lehet pontosan tudni. A lakók találgatnak, van, aki arra gyanakszik, hogy felrobbant a televízió, mások szerint a vasalót hagyta őrizetlenül a tulajdonos.

A helyszínen ötven tűzoltó mentette az embereket. Speciális létrákon szabadították ki a szomszédokat, több mint húsz lakót légzőkészülékkel hoztak ki a füsttel megtelt lépcsőházból. A lángba borult lakásban egy fiatalember volt, aki éppen aludt. Őt az egyik szomszédja mentette meg a haláltól. – Nem érzem magam hősnek. Gondolkodni sem volt időm, azonnal cselekedtem. Amikor betörtem az ajtót, hatalmas lángcsóva csapott ki a lakásból. Megijedtem, de bementem, és kerestem az embert. Szinte semmit sem láttam, akkora volt a füst. Az volt a szerencse, hogy a szomszédomon fehér nadrág volt. Amikor észrevettem őt a belső szobában, elkaptam és kihoztam. Sajnos a kutyáját és a macskáját nem tudtam megmenteni, bent égtek a lakásban – mondta a Reggelnek Marosi Gyula, a hős.

[caption id="" align="alignright" width="259"] Időben érkeztek a tűzoltók
[/caption]A bátor fiatalembert tettéért a Fővárosi Tűzoltóság „Életmentő érdemrendre” terjesztette fel. Marosi Gyula azonban elmondta: ha ez a kitüntetés pénzzel is jár, azt biztosan nem fogadja el. Mások szerencsétlenségéből nem szeretne hasznot húzni. A lángoló lakásból kimentett férfit sokkos állapotban vitték kórházba. A tűzesetben rajta kívül ketten kaptak füstmérgezést. A tűzoltóság huszonkilenc lakót mentett ki az épületből, közülük csaknem mindenki visszatérhetett otthonába. A tragédia szomorú utózöngéje volt, hogy a lakók valósággal rátámadtak a tudósítókra. Kiabálás és fenyegetőzés közepette próbáltak mindenkit elüldözni a helyszínről.

Dávid Szonja–Vég Márton Marosi Gyula nem érzi magát hősnek Időben érkeztek a tűzoltók -->

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!