Hírek

2005.06.28. 00:00

Lehallgatott telefonálások bizonyíthatják a vádakat

Az utolsó védett tanú meghallgatásával folytatódott tegnap a maffiaper Kecskeméten. Az ötödrendű vádlott, M. Richárd testőrének meghallgatása múlt kedden kezdődött. Tegnap olyan lehallgatott telefonbeszélgetéseket tártak a tanú elé, amelyeken ő beszélt a főnökével. Ezekből a beszélgetésekből egyértelműen kiderült, hogy mind M. Richárd, mind a per elsőrendű vádlottja, Radnai László tudott a fegyvercsempészetről.

Szemán L.

Az is kiderül a beszélgetésből, hogy M. Richárd és Radnai szerzett budapesti ügyvédeket a tavaly augusztus 4-én Kecskeméten, fegyverszállítás közben elfogott három férfinak. Mivel a három ember két külön autóval utazott, az ötödrendű vádlott olyan utasítást adott a védett tanúnak, hogy autónként külön ügyvédet fogadjon számukra, mivel az elfogottak elvben nem ismerik egymást.

Tegnap az ügyészek, majd a védők, végül a vádlottak kérdezhették a védett tanút. Akiről egyébként Radnai a múlt héten csak annyit mondott: szerinte a rendőrség tanította be a vallomását. A maffiaperben kedden és csütörtökön lesz még tárgyalás. Ez után a bíróság nyári szünetre megy. A per csak szeptemberben folytatódik.

Ezek is érdekelhetik