Hírek

2005.06.21. 00:00

Ördögűzésből temetés lett

Több mint ezren vettek részt tegnap a romániai Perieni faluban azon a szertartáson, amelyen végső búcsút vettek egy 23 évesen elhunyt ortodox apácától.

Lukács János, Kolozsvár

[caption id="" align="alignleft" width="276"] Daniel Corogeanu atya búcsúztatta a gyászszertartáson az embertelen kínzásokba belehalt ortodox apácát
[/caption]Maricica Irina Cornicit a tanacui Szentháromság-kolostor zárdafőnöke, Daniel Corogeanu atya négy nővér segítségével hozzákötözte egy kereszthez, száját betömte, majd három napig étlen-szomjan tartotta. Eközben különböző ördögűző szertartásokat végeztek, mert az atya állítása szerint Irina nővér testébe költözött a sátán. A szerencsétlen lány, aki az orvosok szerint vélhetően szkizofréniában szenvedett, a harmadik nap után belehalt a kínzásokba.
A temetési szertartást a perieni papok végezték, de Daniel atya a tanacui kolostorban maga is mondott misét, amelyen Irina hozzátartozói is részt vettek.
– A család maga is a tévéhíradóból szerzett tudomást a tragédiáról – számolt be lapunk érdeklődésére Rosca Vasile perieni polgármester, Irina nővér és a rokonság személyes ismerőse. Elmondta, a község önkormányzata ötmillió lejt (35 ezer forintot) utalt ki a gyászoló családnak, ennél többet nem tehetnek. Rosca Vasile úgy tudja, a család még nem tett feljelentést a kolostor vezetői ellen, bár a vaslui megyei ügyészség hivatalból megkezdte a kivizsgálást. – Nem hiszek abban, hogy az ördög kínozta volna Irina nővért, és a család sem hisz ilyesmiben – állította a település elöljárója.
Ezzel szemben Daniel atya az Evenimentul Zilei című bukaresti napilap kérdésére ártatlannak vallotta magát. – Senki nem hal bele egy háromnapos böjtbe, akkor sem, ha meg van kötözve. A halált az Isten rendelte el – érvelt a szerzetes. Szerinte kétségtelen, hogy a lányt az ördög gyötörte, ezt a viselkedése és a szavai is bizonyították. – Önök persze nem hiszik ezt, mert önök az ördögben sem hisznek – mondta Daniel atya a halál okát firtató újságíróknak, hozzátéve, hogy az ördög ellen nem lehet gyógyszerekkel harcolni. Ovidiu Berinde, a kivizsgálást vezető ügyész tegnap sajtótájékoztatón számolt be arról, hogy négy nővér magára vállalta a kegyetlenkedést azért, hogy Daniel atyát felmentsék.
Romániában az ortodox egyház gyakran végez különböző ördögűző szertartásokat, szinte nincs olyan kolostor, ahol ne foglalkoznának ilyesmivel. Nem ritka a fekete mágia sem, amelynek során az adakozó hívek kérésére a szerzetesek egyházi szertartás keretében átkozzák meg a „gonosztevőket”.

Gyermekeket áldoznak fel a fekete mágia hívei

Rendőrségi dokumentumok alapján döbbenetes tényeket hozott nyilvánosságra Londonban a BBC. Eszerint a Nagy-Britanniában élő néger közösségek gyerekeket hurcolnak be az országba, és a fekete mágia szertartásain áldozatként használják őket ördögűzésre. A gyilkosságok számáról pontos adat nincs; a nyomozás szerint olyan kisfiúkat mészárolnak le, akik nincsenek körülmetélve. Kislányok is áldozatul esnek a mágiának. A varázslók azt állítják, hogy az isten megmutatja nekik, kik a boszorkányok; a megbélyegzetteket ezután kínozzák és nemegyszer szülői segédlettel végeznek velük.

A Scotland Yard adatai szerint az utóbbi három hónapban mintegy 300 fekete gyerek tűnt el – többségük afrikai menekültek 4-7 éves sarja.

Lukács János, Kolozsvár Gyermekeket áldoznak fel a fekete mágia hívei Rendőrségi dokumentumok alapján döbbenetes tényeket hozott nyilvánosságra Londonban a BBC. Eszerint a Nagy-Britanniában élő néger közösségek gyerekeket hurcolnak be az országba, és a fekete mágia szertartásain áldozatként használják őket ördögűzésre. A gyilkosságok számáról pontos adat nincs; a nyomozás szerint olyan kisfiúkat mészárolnak le, akik nincsenek körülmetélve. Kislányok is áldozatul esnek a mágiának. A varázslók azt állítják, hogy az isten megmutatja nekik, kik a boszorkányok; a megbélyegzetteket ezután kínozzák és nemegyszer szülői segédlettel végeznek velük.

A Scotland Yard adatai szerint az utóbbi három hónapban mintegy 300 fekete gyerek tűnt el – többségük afrikai menekültek 4-7 éves sarja. Daniel Corogeanu atya búcsúztatta a gyászszertartáson az embertelen kínzásokba belehalt ortodox apácát -->

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!