Hírek

2005.09.15. 13:36

Talmácsi egy osztállyal feljebb folytatja

Talmácsi Gábor egy osztállyal feljebb folytatja Újabb mérföldkőhöz érkezett Talmácsi Gábor karrierje. A gyorsasági motoros világbajnokság 125 köbcentis kategóriájában szereplő magyar motoros jövőre egy géposztállyal föntebb, a 250-esek között folytatja pályafutását.

BAMA

Az „előléptetés” már az év elején is felmerült, akkor azt mondták a magyar motoros csapatának, a KTM-nek a vezetői, hogy amennyiben Talma lesz az idény legjobb KTM-es pilótája, akkor 2006-tól kipróbálhatja magát a 250-esek között. Nos, egyelőre ugyan a finn Kallio összetettben egy pozícióval megelőzi a harmadik helyen álló Talmácsit, az osztrák gyár vezetése mégis úgy döntött, nem várja meg a szezon végét, hanem újabb, a negyedliteresek közé szóló szerződést kínál a magyar versenyzőnek. Az idei szezonban két futamgyőzelmet (Mugello, Aspen) felmutató Talmácsi nem sokat gondolkodott az ajánlaton: pénteken megkapta a papírokat, szombaton pedig alá is írta, azonban a tényt csak szerdán hozták napvilágra. Talmácsi ekkor már a hétvégi Japán Nagydíj helyszínén, Motegiben készült a sorozat 12. állomásán.

Talma menedzsere, az olasz Stefano Favaro azért igyekezett földön maradni: „Egy szerződés számomra csak akkor lép életbe, ha mindkét fél aláírta. Mi ezt megtettük, most már a KTM-en a sor, de biztos vagyok benne, hogy ők sem fognak sokáig várni, különben nem keresték volna meg Gábort már most, jóval a szezon vége előtt.” A menedzser legmerészebb álmaiban is csak azt remélte, hogy másfél-két héten belül az osztrák csapat vezetőinek aláírása is ott lesz a szerződésen, és akkor már semmi nem állhat védence útjába. Nos, az osztrákok is úgy gondolhatták, jobb lesz a formaságokon mielőbb túlesni. Csütörtökön reggel negyed hatkor Talmácsi Gábor azzal a jó hírrel ébreszthette menedzserét, hogy a KTM is aláírta a szerződést, azaz száz százalékos biztonsággal kijelenthető, Talma jövőre a 250 köbcentis kategóriában fog versenyezni.

Ami az idei szezonból hátralévő két hónapot illeti, arról csak azt mondhatjuk, most jön a neheze. Nyolc hét alatt hat futamon kell rajthoz állniuk a pilótáknak, Japántól kezdve Kataron és Ausztrálián át Valenciáig. Tizenegy futamot követően Talmácsi Gábor 120 ponttal a harmadik az összetett pontversenyben, a svájci Lüthi (144 pont) és a finn Kallio (136 pont) mögött.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!