Hírek

2006.03.22. 20:00

A MIÉP nem tarthat nagygyűlést április elsején

Nem engedélyezi a rendőrség, hogy a MIÉP április elsején gyűlést tartson a Hősök terén – nyilatkozta szerdán a Klubrádiónak Lapid Lajos, a BRFK közbiztonsági fő-kapitányhelyettese. Az MSZP aznap a közelben, a Kodály köröndnél tartja demonstrációját.

BAMA

A MIÉP-Jobbik Harmadik Út április 1-jére és 2-ára is bejelentette a rendőrségre rendezvényét – közölte Győri Béla. A MIÉP szóvivője hozzátette: azt követően, hogy az MSZP módosította időpontját, úgy határoztak, hogy április 1-re teszik a rendezvényt, s szerinte nem zavarta volna egymást a két esemény.

„Bölcs döntés és felelősségteljes megoldás volt, hogy az MSZP másik napra hívta össze szimpatizánsait, a köztársaságért aggódókat a budapesti nagygyűlésre” – jelentette ki Ujhelyi István. Az MSZP alelnöke nem tudja bizonyítani, de meggyőződése, hogy egyeztetett stratégia van Orbán Viktorék és a MIÉP között.

„Nem lenne jó, ha a választások előtt egy héttel visszatérne 2002 tavaszának hangulata Budapestre” – mondta tegnap, Demszky Gábor főpolgármester, aki a szocialista és fideszes budapesti tömeggyűlések lemondását szorgalmazta.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!