Hírek

2006.03.02. 00:00

Népszerűek a területfejlesztési pályázatok

Jelentős volt az érdeklődés a magyarországi régiók és megyék számára kiírt területfejlesztési felhívások iránt – ismertette Kolber István regionális fejlesztésért és felzárkóztatásért felelős tárca nélküli miniszter. A február 15-i benyújtási határidőig az eddigi adatok alapján összesen 7539 darab pályázat érkezett be több mint 105 milliárd forint támogatási igénnyel.

BAMA

A 2006-os költségvetés 50 milliárd forintot utal különféle regionális fejlesztési programok támogatására. A regionális és megyei területfejlesztési tanácsokhoz területfejlesztési és szakmai programok támogatására 2007 pályázat érkezett be. A legtöbb pályázatot az észak-magyarországi, dél-dunántúli, és az észak-alföldi régió nyújtotta be. A leghátrányosabb helyzetű térségekben megvalósuló beruházások támogatására külön pályázatot írtak ki. E címen 5532 igény érkezett be, a legtöbb Borsod-Abaúj-Zemplén, valamint Szabolcs-Szatmár-Bereg megyéből. A pályázatokról 2006. március 31-ig gyorsított ütemben döntenek. A kormány szándéka, hogy a nyertesek minél előbb elkezdhessék a munkát, illetve év végén érkeznek az uniós pályázatok is, még több forrást biztosítva a fejlesztésekhez.

-->

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!