Hírek

2006.03.25. 00:00

Orbán reméli, hogy Mikola pontosabb lesz

Sz. Sz.

Egyre több magyarázatra kényszerül a Fidesz Mikola István kormányfőhelyettes-jelölt miatt.
A „szingli hordákról” és az „emberek parttalan szabadságvágyának korlátozásáról” való megnyilvánulása tegnap is több párt politikusát késztette tiltakozásra.
Orbán Viktor kormányfőjelölt tegnap a köztévében védte meg párttársát. Szerinte kétségtelen, hogy a hatalomnak meg kell védeni az embereket bizonyos dolgoktól, s az együttélés érdekében az egyéni szabadságjogokat bizonyos esetekben korlátozni kell. Példaként említette, hogy a pedofilokat nem szokás kitüntetni. Mikola kijelentéseivel kapcsolatban mosolyogva azt mondta: „Majd egyre pontosabban fog Mikola úr is fogalmazni, ahogy megyünk a kampányban, legalábbis ezt remélem”. A kampány során tett kijelentésekkel kapcsolatban  azt mondta: „Nyugalom, elvtársak! Jobboldalon, baloldalon, alul, fölül, nyugalom! Én tudom, milyen az utolsó két hét, mindenki kapkod, ideges, ilyenkor kell azt mondani a főnököknek, hogy nyugalom, elvtársak, higgadtság, a programra összpontosítani, a lényegről beszélni, nem egymással foglalkozni, dolgozni”.
Legutóbb azért kellett magyarázkodnia a Fidesznek Mikola miatt, mert a politikus a kettős állampolgárság mellett szavazójogot is felvetett a határon túli magyaroknak a párt kongresszusán. Mindezzel szerinte 20 évig meg lehetne őrizni a Fidesz kormányzati pozícióját.  

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!